Les crítiques d'un restaurant de Cullera a la paella de Sueca: "L’arròs el fan bollit"

José Crespo, del restaurant Benavent, enceta de nou la polèmica al voltant de la paella valenciana en l'estrena de Cartes en joc

Jose mentre pensa com valora la paella cuinada a Sueca
Verónica Benavent i José Crespo, del restaurant Benavent, en 'Cartes en joc' / À Punt Mèdia

La polèmica està servida, de nou, al voltant de la paella valenciana en el programa Cartes en Joc. La nova temporada s’emetrà a partir de novembre cada dimarts a les 22:00 hores. En el primer capítol, la parella formada per Verónica O. Benavent —gerent i cap de cuina del restaurant Benavent— i pel seu marit, José Crespo —gerent i cap de sala— ha convertit en protagonista la paella valenciana i les diferents maneres de cuinar-la a Sueca i a Cullera.

En el programa, els participants competeixen pel títol al millor restaurant de tradició familiar de la Ribera Baixa i, com no podia ser d’una altra manera, un comensal ha triat, entre el menú de l'oponent, la paella valenciana. Quasi res li ha paregut bé al cullerà José Crespo de la cuina d'El Rebost de Sueca, guanyador del Concurs Internacional de Paella en 2022.

Abans de tastar els plats, Crespo ha iniciat un debat sobre els arrossos que fan a Sueca. Ha dit: “ja fa temps que no menge una paella de Sueca, però recorde que allí la fan d’una altra manera. A Cullera, quan sofregim la carn, sofregim també l’arròs. A Sueca el que fan és bollir l’arròs. Sofregeixen l'arròs, tiren el caldo i després tiren l’arròs. Jordi Garrido, el presentador, li va preguntar quin era el millor mètode, i Crespo li va respondre que l'arròs s'ha de sofregir perquè agarre tot el sabor".

Crespo, només veure la presentació ha dit: "Una cosa que no fem allí a Cullera ja l'he detectada: el romer". Segons ell, a Cullera tenen el costum de posar romer a la paella. Però ha sigut en tastar-la quan no s'ha tallat un pèl: "Per a mi, hi ha massa oli. També hi ha socarrat i pot vindre algú i dir-te que l'arròs està cremat”. El responsable de la tasca Mitxula obria els ulls en escoltar-ho.

El iaio de Verónica, l'any 2000 quan van inaugurar la reforma del local
El iaio de Verónica, l'any 2000 quan van inaugurar la reforma del local / À Punt Mèdia

Tres generacions i un iaio sabut

El matrimoni de Verónica i José també ofereix peixet i productes a la barbacoa en la seua arrosseria tradicional. La parella suma l’experiència de tres generacions comptant amb els inicis del iaio de Verónica el 1904 amb el Merendero Benavent. Un iaio sabut que va aprofitar el turisme incipient que ja arribava a Cullera abans del boom. Quan l’any 2000 els propietaris van assumir una reforma integral de l’establiment, el iaio els va dir: "Ara ja puc morir-me tranquil".

En la primera entrega, el restaurant de Cullera s’enfronta a altres dos restaurants de la Ribera Baixa: la tasca Mitxula, també de Cullera, i el restaurant El Rebost de Sueca. Cal veure el programa sencer per a saber qui guanya cada edició, i també per a descobrir noves opcions de restauració i convertir-les en excursions gastronòmiques.

També et pot interessar

stats