Ildefonso Hernández: ''Si arribem al juny sense que pugen els contagis, la Comunitat Valenciana haurà guanyat un futur''

El catedràtic de Salut Pública i assessor del Consell no descarta una cinquena onada i dona per fet l'increment de contactes i risc

Ildefonso Hernández, entrevistat en A la Ventura
Ildefonso Hernández, entrevistat en A la Ventura / À Punt NTC
09 de maig 2021 - 06:30

Ildefonso Hernández, catedràtic de Salut Pública i assessor del Consell, en declaracions al programa A la Ventura ha explicat que les noves restriccions que la Generalitat ha acordat aplicar després de la fi de l'estat d'alarma, que decau aquest diumenge, ''són adequades''.

En aquest sentit ha dit que les recomanacions que han fet els experts al govern valencià, en part sí que coincideixen amb el que demana la ciutadania. ''S'ha d'obrir un poc i rebaixar les restriccions perquè la Comunitat Valenciana està funcionant bé'' però també ha recalcat què estaria molt bé arribar al juny amb una incidència baixa i poder planificar la resta de l'any''.

Ildefonso Hernández ha dit que cada setmana que passa estem millor. ''I si arribem al juny sense que puge la incidència, crec que la Comunitat Valenciana haurà guanyat un futur''. Però ha recalcat l'expert que aquest és un moment difícil pel fet que les noves mesures facilitaran la mobilitat i els contagis.

Més mobilitat a partir d'aquest diumenge

Des d'aquest diumenge, amb la finalització de l’estat d’alarma, s’alça també el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit el científic ha dit: ''Ja estem veient que les agències a Madrid tenen moltes reserves de persones que va a vindre cap ací, cap a Benidorm, cap a tota la costa...''.

Com a bona notícia ha dit que tenim una taxa de vacunació alta ja. ''Però hem d'esperar un poc més perquè una primera dosi no vol dir que estigues totalment protegit. En dues o tres setmanes segurament ja estaran immunitzades totes les persones de més risc d'hospitalització''.

No descarta una nova onada

Davant l'obertura progressiva de la Comunitat Valenciana per les noves mesures, l'especialista no ha descartat una nova onada, que seria la cinquena. I com que aquesta possibilitat està, s'ha de canviar el missatge cap a la ciutadania, ha dit, que ha de ser més pedagògic.

''Cal recordar què podem fer els que estem vacunats i els que no estem vacunats, com comportar-nos als llocs tancats. Impulsar molt la qüestió de la ventilació interior i recomanar a la gent que estiga en espais oberts...''. El científic ha recordat que la Comunitat Valenciana encara que té una part molt baixa de població immunitzada.

L'amenaça de la variant índia

A la pregunta sobre l'amenaça que representen les noves variants com l'índia, ha explicat que de fet el govern britànic ha passat la variant índia de ''variant a estudi'' a ''variant preocupant'' perquè té una traçabilitat semblant a la britànica, ''això vol dir que podem tindre superbrots i en gent jove, per això hem d'anar en compte. Ja ho hem vist en un col·legi major i a altres col·lectius a Borriana''. El científic ha volgut destacar la bona capacitat del servei sanitari valencià a l'hora de fer proves, aïllaments i rastrejos.

També et pot interessar

stats