Sanitat aïlla durant deu dies el Col·legi Major Ausiàs March de València a causa d'un brot

La Conselleria de Sanitat investiga un brot amb 12 persones contagiades i 31 contactes

Residència Ausiàs March de València
Residència Ausiàs March de València / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal ha informat d’un brot de coronavirus al Col·legi Major Ausiàs March de València, amb 12 persones contagiades i 31 contactes. 

Davant l’aparició del brot, el departament que dirigeix Ana Barceló ha firmat una resolució per la qual adopta l'aïllament preventiu tant dels residents com del personal laboral durant 10 dies.

La decisió s'ha adoptat, segon ha explicat Sanitat en un comunicat, pel “risc que suposa la disseminació entre l'alumnat de la universitat amb la baixa incidència que s'observa en aquest moment a la ciutat de València”. A més, Salut Pública durà a terme un garbellament massiu per a detectar possibles casos positius.

Així mateix, se suspenen totes les eixides del col·legi, excepte les estrictament necessàries per raons sanitàries, així com les visites externes.

A l’octubre de l’any passat, ja es va detectar un brot al Col·legi Major Ausiàs March, que va afectar 78 dels 327 residents. 

A través d'un comunicat enviat als mijtans, la direcció de la residència d’estudiants ha indicat que els dotze casos positius són asimptomàtics o lleus. 

El centre veu probable que el brot estiga vinculat amb les vacances de Setmana Santa 

Segons la direcció de la residència Ausiàs March, ara per ara es desconeix l’origen del brot i tant la residència com les autoritats sanitàries han iniciat una investigació per a saber-ho. Apunten que “és probable” que estiga vinculat amb les vacances de Setmana Santa o fins i tot amb el desplaçament dels residents durant el darrer cap de setmana. 

“Volem traslladar a tota la comunitat universitària un missatge d’absoluta normalitat i tranquilitat, esperant que aquest episodi servisca per conscienciar a tota la ciutadania de la necessitat de complir la normativa de distància social i higiene, dins i fora del lloc de residència”, han manifestat des del col·legi major. 

També et pot interessar

stats