Gabriela Bravo: “Confie molt en la responsabilitat de la ciutadania”

La consellera de Justícia espera garantir que a pesar del turisme d’aquest cap de setmana la Comunitat Valenciana siga responsable

Gabriela Bravo durant l'entrevista en A la Ventura
Gabriela Bravo durant l'entrevista en 'A la Ventura' / À Punt NTC

Aquest és el primer cap de setmana sense confinament perimetral en sis mesos i, a més, acompanya l’oratge, cosa que anima més la gent a eixir. Davant la gran quantitat de persones que s’espera que visiten la Comunitat Valenciana durant aquests dos dies la Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha explicat en una entrevista en el programa d’À Punt A la Ventura, que la Generalitat ha estat tota la setmana treballant per a garantir que tot el món sàpia que ací les normes s’han de complir.

Amb aquest objectiu s’ha preparat un dispositiu especial de seguretat que coordina les diferents forces i cossos de seguretat de l’estat i s’han duplicat, i fins i tot triplicat en algunes zones, els efectius desplegats en les àrees que més preocupen, que són bàsicament les zones de costa que més turisme atrauen com ara Benicàssim, Peníscola, Gandia, Cullera, Xàbia, Dénia, Benidorm o Alacant. 

Preguntada per la possibilitat de fer passos arrere en la desescalada en funció del compliment de les mesures que hi haja aquest cap de setmana, Bravo assegura que confia molt en la responsabilitat de la ciutadania perquè està molt conscienciada. A més, explica que la funció del dispositiu especial de vigilància és traslladar a la població el missatge que “tothom és benvingut però la gent que vinga ha de sumar-se a la responsabilitat, la solidaritat i el civisme de la Comunitat Valenciana”. 

Pel que fa a la detenció aquest dijous del ja exsubdelegat del govern espanyol, el socialista Rafael Rubio, en el marc de l’operació Assut 2, la consellera considera que tant el PSOE com el PSPV han respost de forma immediata amb el seu cessament i que la part més important és que la ciutadania ha vist que sí que hi ha una responsabilitat política. Ara, indica, toca confiar en la justícia i esperar el resultat de totes les actuacions judicials.

També et pot interessar

stats