València, capital de l'observació de la Terra
Més de 1.000 científics de tot el món es reuniran a València.
València es convertirà durant la setmana del 23 al 27 de juliol del 2018 en la capital mundial de l'observació de la Terra.
Científics de 65 països vindran a València a compartir els últims avanços en relació a l'observació de la Terra des de l'espai.
A la Fira de Mostres de València se celebrarà el Simposi Internacional de Geociència i Teledetecció (IGARSS2018). València formarà part de l'elit de ciutats on s'ha celebrat este simposi, que els últims dos anys es va fer a Beijing, a la Xina, i a Fort Worth, a Texas als Estats Units. L'any que ve serà Yokohama, al Japó.
Com comenta José Moreno, professor titular de la Universitat de València, cap del Laboratori d'Observació de la Terra i màxim responsable de l'organització d'este esdeveniment a València: "Este simposi anual, que fa enguany 38 anys, té com a tema principal (Observing, Understanding and Forecasting the Dynamics of our Planet) l'observació, comprensió i previsió de la dinàmica del nostre planeta. Ara per ara, no només observem i seguim des de l'espai els processos que afecten la superfície, els oceans i l'atmosfera del planeta, ara també comprenem els processos i la dinàmica del planeta, i modelitzem estos processos cada vegada amb una major precisió i realisme '.
Científics de tot el món es reuniran en les instal·lacions de Fira València per a presentar els últims avanços, les activitats actuals i les futures investigacions previstes relacionades amb l'observació de la Terra des de l'espai.
Hi haurà transferència d'informació i coneixements entre científics professionals i joves investigadors, i entre comunitats acadèmiques i empreses de diferents cultures, àrees i països.
A València es treballarà en més de 200 sessions, en expossicions, sessions de pòsters i conferències, amb més de 2.400 treballs presentats.
Este simposi es desplaça d'un continent a un altre cada any. Enguany, el fet de celebrar-se a Europa, a València, ha fet que l'Agència Espacial Europea tinga un especial interès a subratllar les activitats realitzades a Europa en relació a l'observació de la Terra. Europa s'està convertint a nivell mundial en un referent mitjançant projectes com ara els programes Copernicus i Sentinel. València serà l'aparador perfecte per a mostrar al món els últims avanços tecnològics i quines seran les línies futures d'investigació i d'observació de la Terra.
Podem dir que, esta setmana, tots els ulls científics d'observació de la Terra miraran cap a València. És un gran moment per a demostrar que la ciutat de València està preparada per a organitzar esdeveniments d'estes dimensions, tant per la qualitat científica com pel nombre de persones i agències espacials involucrades.
Després d'aquest simposi, València estarà ja inclosa en la llista de ciutats del món que valoren i donen suport a la ciència i la tècnica involucrada en l'observació de la Terra.
Enhorabona als organitzadors i a la ciutat de València.