Alacant celebra una jornada sobre el paper dels mitjans de comunicació en episodis d’intenses pluges

À Punt i la Universitat d’Alacant organitzen la trobada per a sensibilitzar sobre la importància de difondre la informació de l’oratge amb rigor.

Cultius i infraestructures del Baix Segura negat per l'aigua de la Dana del passat setembre

Quin paper tenen els mitjans de comunicació de proximitat quan es produeixen fortes pluges, com la DANA del passat setembre? Aquesta és una de les múltiples preguntes que intentaran respondre els experts que aquest dimarts participen en la primera jornada meteorológica que organitza À Punt Media a la Universitat d’Alacant. 

Coincidint amb els tres mesos de la gota freda que va negar el Baix Segura i algunes localitats de la Vall d’Albaida, professionals dels mitjans de comunicació, especialistes de l’àmbit acadèmic i representants dels principals organismes implicats en la predicció meteorològica tractaran de sensibilitzar l’audiència sobre la transcendència de la informació de l’oratge i de la necessitat de fer arribar al públic aquests continguts amb rigor, claredat i proximitat. 

Amb el títol “La informació de proximitat en els episodis de pluges torrencials”, la d’aquest dimarts serà la primera jornada d’una sèrie de trobades periòdiques que programarà À Punt Mèdia per a assolir aquests objectius. 

En la sessió informativa participaran, entre d’altres, Jorge Olcina, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional a la Universitat d’Alacant, director del Laboratori de Climatologia de la Universitat;  representants de l’Associació Meteorològica del Sud-est (Ametse) i l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), que posaran en valor la informació de proximitat en xarxa per part d’aficionats i les dades en temps real en situacions com la DANA de setembre. En aquesta jornada també intervindran representants de Protecció Civil, de les universitats, de l’administració autonòmica i de periodistes especialitzats en informació ambiental.

També et pot interessar

stats