Els sindicats protesten per l'incompliment de les millores pactades amb Sanitat per al personal laboral a extingir

CCOO PV i UGT-PV reclamen a la Generalitat que aplique els acords assolits el 2023 per a avançar en l'harmonització d'aquests empleats amb la plantilla estatutària

Un moment de la protesta, aquest dimarts
Un moment de la protesta, aquest dimarts / @Sanitat_CCOOPV (X)

Els sindicats CCOO PV i UGT-PV s'han concentrat aquest dimarts davant el Palau de la Generalitat per a exigir al govern de PP i Vox el compliment dels acords assolits l'any passat en Sanitat, que incloïen millores en les condicions laborals del personal laboral a extingir i l'harmonització amb la plantilla estatutària.

Desenes de manifestants s'han congregat en la seu del govern valencià a la plaça de Manises (València) vestits amb bates blanques i amb una pancarta per a reclamar que s'apliquen els pactes aconseguits el 2023 com a condició per a posar fi a una vaga.

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris (FSS) de CCOO PV i la Federació de Serveis Públics (FSP) d'UGT-PV han afirmat que l'administració es nega a complir aquests acords per a avançar en l'harmonització de les condicions laborals del personal laboral a extingir i no en reconeix la validesa. Aquests empleats pertanyen a serveis que abans eren de gestió privada, com ara les farmàcies sociosanitàries i les ressonàncies, o també els departaments de salut de Torrevella, Alzira i, des de fa uns dies, Dénia.

Des de l'1 de febrer són ja quasi 4.000 professionals que comparteixen cada dia funcions i tasques diàries amb el personal estatutari, però amb diferents condicions laborals pel que fa a jornada, salaris o permisos. Açò dificulta la gestió eficient per part de les gerències, afirmen els sindicats en un comunicat. "CCOO i UGT no estan disposats a renunciar als acords aconseguits, el personal laboral a extingir no és de segona categoria i es mereix unes condicions laborals dignes", asseguren. Segons han indicat, no descarten noves mobilitzacions o altres mesures de pressió si no es desbloqueja la situació.

També et pot interessar

stats