Xiquets i xiquetes multen simbòlicament infraccions de trànsit, en la setmana de la mobilitat

Els escolars, convertits en policia per un dia aquest dilluns, pertanyen a 35 escoles de la ciutat de València i han participat en l'activitat "Multes morals"

Setmana de la mobilitat
Lorena Caballero
Javier Giner
20 de setembre 2021 - 19:10

Els escolars de 35 escoles de la ciutat de València s'han convertit en policies per un dia, imposant sancions simbòliques als vehicles mal aparcats. Ha sigut una activitat dins de la Setmana de la Mobilitat a la ciutat, que té com a nom "Multes morals". Una acció que ha pretés traslladar a la població que la ciutat no és només dels cotxes.

Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de València, ha explicat que d'aquesta manera els xiquets i xiquetes són conscients de l'incivisme, de les infraccions, i també de com es comporten alguns majors.

Cada sanció simbòlica ha volgut traslladar al propietari del vehicle mal aparcat la explicació de per què l'han multat, així com les molèsties que ocasiona a la resta de persones i de vehicles el seu acte incívic.

Escolars del col·legi públic Raquel Payà
Escolars del col·legi públic Raquel Payà / À Punt NTC

Xiquets i xiquetes del col·legi públic Raquel Payà

Durant aquest dilluns els xiquets i les xiquetes del col·legi públic Raquel Payà han recorregut el barri de Patraix i han aprés quan un cotxe està mal aparcat, i han tingut l'ocasió d'aplicar multes simbòliques.

Ha sigut una manera diferent d'ensenyar a la infància la importància de construir una ciutat més amable i segura per a tota la ciutadania, com ha explicat Ismael Prats, monitor d'activitats. Mari Carmen Real, mestra del CEIP Raquel Payà, per la seua part, ha destacat la il·lusió que han mostrat tots els xiquets i les xiquetes de participar en aquesta activitat, que han fet per primera vegada.

També et pot interessar

stats