Xavi Sarrià, Los Chikos del Maíz i Maluks canten contra l’ampliació del port de València

Actuaran a la plaça de l’Ajuntament en acabar la manifestació convocada per la comissió Ciutat-Port

Milers de persones avancen en la capçalera de la manifestació contra l'ampliació del Port de València
Milers de persones avancen darrere de la capçalera de la manifestació contra l'ampliació del port de València / Europa Press

La comissió Ciutat-Port pretén mobilitzar la ciutadania de València contra l’ampliació nord de les instal·lacions portuàries en una nova manifestació prevista aquest divendres i que recorrerà els carrers del centre de la capital del Túria. La previsió dels convocants és que la capçalera inicie la protesta a partir de les 18:00 hores des de l’Albereda per a després recórrer els carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament sota el lema Més València, menys port. I en acabar, hi ha programada una cloenda festiva amb espectacles i algunes actuacions musicals. Concretament, des de la plataforma ciutadana han confirmat que hi participarà el duet de rap Los Chikos del Maíz, el cantautor i exintegrant d’Obrint Pas, Xavi Sarrià, i el grup de música electrònica Maluks. Tots grups i artistes de la ciutat de València que han decidit donar suport a la causa contra el projecte d’ampliació nord del port. 

Amb aquest concert s’uneixen a altres figures públiques com l'actor Arturo Valls, els escriptors Rafa Lahuerta i Enric Benavent; i la cantautora Eva Dénia, que ja s’han manifestat públicament sobre aquest tema i han explicat les raons per les quals no s’haurien de fer les obres.

Durant la presentació de la manifestació, les entitats organitzadores desvincularen la convocatòria del canvi de govern, ja que tant l'actual executiu espanyol com la força majoritària en el Consell ixent —el PSPV— són favorables a l'obra. El portaveu de la comissió València-Port va assegurar que la seua reivindicació es manté al marge de qui governe i que lluitaran contra qualsevol govern que estiga a favor de l’ampliació. “Aquesta lluita dura més de quatre anys”, va asseverar.

Continuen defenent que l’ampliació nord de les instal·lacions portuàries "és molt perjudicial, no aporta benefici a la ciutadania, ni treball, ni protecció al medi ambient", va afegir David Adrià, que considera que el futur del projecte "depén de la voluntat política" i confia en el suport de la justícia com "un mitjà més" contra les obres. Per aquest motiu, convoquen la gent a eixir al carrer aquest divendres per a paralitzar el procés i cridar que no vol l’ampliació. 

També et pot interessar

stats