WWF alerta que el Mediterrani s'ha convertit en el mar amb més presència de microplàstics

Un informe de l'ONG assenyala que Espanya és un dels cinc països que més contamina aquest mar, amb xifres semblants a les de França i només per darrere d'Egipte, Turquia, i Itàlia

El Mediterrani s'ha convertit en el mar amb més presència de microplàstics / À Punt NTC

El Mediterrani s'ha convertit en un dels mars amb més concentració de microplàstics del planeta, la qual cosa suposa un greu impacte per al seu ecosistema i amenaça la supervivència de 134 de les seues espècies, entre elles foques i balenes, segons ha alertat aquest dimarts un informe de WWF. Una contaminació que afecta més de cent espècies però especialment les tortugues i les aus marines, que ingereixen els microplàstics, que sovint els provoca la mort.

Dins d'aquesta situació, l'ONG explica que Espanya és un dels cinc països que més contamina el Mediterrani, amb xifres semblants a les de França i només per darrere d'Egipte, Turquia, i Itàlia. WWF alerta també que el Mediterrani està sobreexplotat i asfixiat pel trànsit marítim, a més d'alertar que s'està calfant més ràpidament que la resta del planeta.

Més de 100 espècies al Mediterrani són víctimes de la contaminació plàstica
Més de 100 espècies al Mediterrani són víctimes de la contaminació plàstica

“Existeixen indicadors que pràcticament tot l'ecosistema del Mediterrani està afectat per la contaminació plàstica, i això, a llarg termini, pot generar efectes adversos per a l'economia de les comunitats que depenen de la pesca i per a la salut humana”, ha detallat el director de política global de plàstics de WWF, Eirik Lindebjerg.

Segons l'informe, elaborat per l'Institut Alfred Wegener, a Alemanya, el Mediterrani ha superat el llindar de concentració de microplàstics a partir del qual és probable que es produïsquen "riscos ecològics significatius".

La investigació explica que els efectes a llarg termini d'aquesta contaminació plàstica són encara una incògnita per als investigadors, tot i que WWF té clar que si tot el medi ambient pateix, a l'ésser humà també li arribaran les conseqüències.

També et pot interessar

stats