Bo cistella: 60.000 sol·licituds en les primeres 24 hores

Són noranta euros carregats en una targeta de prepagament per a gastar en establiments d'alimentació en quatre mesos

Detalls sobre el bo cistella
Detalls sobre el bo cistella / Paula Garcia
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 d'abril 2023 - 14:29 Actualitzat: 22 d'abril 2023 - 08:33

El bo cistella de la compra impulsat per la Generalitat per tal de pal·liar l'espiral inflacionista en els aliments s'ha estrenat aquest dijous amb bona acollida entre la població. En les primeres 24 hores amb les inscripcions obertes, ja ha rebut 60.000 sol·licituds, segons la Generalitat.

Aquest dijous, el president de la Generalitat, Ximo Puig, en declaracions als periodistes durant la Romeria de la Santa Faç, ha reivindicat aquesta mesura social del Botànic, consistent en una targeta bancària prepagament carregada amb un saldo de noranta euros per a comprar aliments en establiments valencians acollits al programa. El que es pretén, ha remarcat Puig, és "passar de les paraules als fets" contra la inflació, i això significa, al seu entendre, "un suport a les rendes de menys recursos" i els col·lectius "més vulnerables".

El president ha emfatitzat la necessitat que l'existència del bo arribe "a totes les famílies". La Generalitat estima que es poden beneficiar de la iniciativa més de mig milió de llars valencianes: "Cal fer-los-el arribar a tots perquè ningú quede al marge", ha incidit. "Es tracta que no s'avance en l'exclusió social, sinó tot el contrari, que ajudem la majoria a tirar avant i mirar el futur amb esperança", ha subratllat el mandatari abans de participar en la tradicional romeria alacantina.

El bo cistella de la compra va dirigit a persones residents a la Comunitat amb ingressos anuals per davall de 21.000 euros —segons la declaració de la renda corresponent al 2021— i és compatible amb altres subvencions, com ara l'ingrés mínim vital, la renda valenciana d'inclusió i el xec consum de 200 euros del govern estatal. El termini per a demanar-lo ha començat oficialment aquest dijous i estarà obert fins al 15 de juliol. El tràmit pot efectuar-se de manera telemàtica o presencial en qualsevol oficina de correus. I també a través d'associacions de consumidors, ONG i ajuntaments per a facilitar l'accés a l'ajuda a les persones amb més dificultats.

Un telèfon per a atendre les consultes

A més, la Generalitat ha posat a la disposició de la ciutadania un telèfon per a atendre les consultes, el 96 099 01 07, que està disponible a partir de demà divendres en horari de 9 a 15 hores, així com l'adreça de correu electrònic bo_cistella@gva.es.

També et pot interessar

stats