El bo per a la cistella de la compra començarà el 18 d'abril i tindrà un saldo de noranta euros

Puig ha explicat que funcionarà com una targeta prepagament i estarà activa durant quatre mesos. Està dirigit a les famílies amb rendes inferiors als 21.000 euros a l'any

Ximo Puig aquest dimarts
Ximo Puig aquest dimarts / À Punt Notícies

El president de la Generalitat, Ximo Puig, acaba de presentar el bo d'ajudes a la cistella de la compra de les famílies que la Generalitat ha plantejat com a mesura antiinflacionista. Aquest programa, que està dotat amb una aportació autonòmica de 48,4 milions d'euros, arrancarà el 18 d'abril i durarà fins al 15 de juliol.

El cap del Consell ha explicat que el bo funcionarà com una targeta prepagament, que tindrà un saldo de noranta euros i estarà activat en aquesta primera edició durant quatre mesos.

Es destinarà al pagament d'aliments en els establiments d'alimentació de la Comunitat Valenciana i està dirigit a residents la renda familiar dels quals no supere els 21.000 euros.

"Una volta obtinguen la targeta, les famílies tindran quatre mesos per a gastar els noranta euros", ha dit Puig. Segons ha apuntat, serà "un procés senzill, la sol·licitud es realitzarà de manera telemàtica" i s'ajudarà a través de les organitzacions de consumidors, ONG i ajuntaments a les persones que tinguen alguna dificultat per a fer el tràmit.

Puig ha destacat que gràcies al "diàleg social" des de la invasió d'Ucraïna, s'han començat a prendre decisions i s'ha generat "una resposta en tot moment". El que pretén ara és que les famílies que tinguen dificultats amb la inflació reben el suport necessari. 

Hui es fa un pas més entre la confiança dels valencians de generar un escenari positiu per a la convivència. Una iniciativa que va al cor de les famílies.

"Hui es fa un pas més entre la confiança dels valencians de generar un escenari positiu per a la convivència. Una iniciativa que va al cor de les famílies", ha dit el president.

Puig ha reconegut que aquest bo cistella de la compra és una mesura complexa per la seua dificultat tècnica, ja que "qualsevol persona podrà anar a qualsevol comerç d'alimentació de la Comunitat Valenciana, siga una gran superfície o una botiga xicoteta".

"Ho hem concretat perquè siga possible i que la família tinga aquest suport en un moment en què el preu dels aliments està sent més alt. Atallarem la fractura que es produeix en la societat en les famílies amb menys renda", ha ressaltat.

També et pot interessar

stats