Les vivendes que no compleixen les condicions d’habitabilitat s’estenen en les grans ciutats

Els elevats preus del lloguer i la falta d'oferta a les ciutats, fan que apareguen en el mercat habitatges sense ventilació ni il·luminació 

Les vivendes que no compleixen les condicions d’habitabilitat s’estenen en les grans ciutats / À Punt NTC

Els elevats preus del lloguer i la falta d'oferta a les ciutats, fan que apareguen en el mercat vivendes que no compleixen les condicions. Es tracta de xicotets habitacles, amb els metres justos per a tindre un llit, una cuina i un bany, moltes vegades en un mateix espai. 

S'anuncien com a estudis, còmodes, cèntrics i ideals per a persones que viuen a soles. Els metres són mínims, però l'atractiu és el preu, n'hi ha a partir de 360 euros, una ganga per a viure a València, que té molta demanda.

Però la realitat és que són vivendes trossejades per a traure'n el màxim rendiment, o baixos comercials transformats en estudis i que, potser, no compleixen la normativa. Sovint no tenen ni il·luminació ni ventilació. Fins ara, els trobàvem a Madrid o Barcelona, però ja n'hi ha també a València.

Un altre fenomen creixent és el del lloguer d'habitacions. El portaveu del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de València, Vicente Díez, assegura que a València i l’àrea metropolitana ja es lloguen més habitacions que pisos, per les quals poden arribar a demanar més de 300 euros. 

Així els propietaris aprofiten al màxim. I amb els preus pels núvols, aquestes solucions, dins o fora de la llei, són les més buscades. 

També et pot interessar

stats