Comprar o llogar una vivenda, un luxe per a moltes persones

Els promotors adverteixen que a la Comunitat Valenciana fan falta 200.000 vivendes

Comprar o llogar una vivenda, un luxe per a moltes persones

Comprar o llogar una vivenda s'ha convertit en un luxe per a moltes persones. La compra d’una casa s'ha encarit en l'últim any vora un 9% i la falta d’oferta, segons asseguren els promotors i constructors, està darrere de l’encariment. "Quan no hi ha oferta, els preus pugen", sentencia el president de l’Associació de Promotors de València, Antonio Olmedo. 

Però la falta d’oferta no es dona només en la compra. A la Comunitat Valenciana, fan falta 200.000 vivendes per al lloguer. En el cas d’Espanya, falten dos milions per arribar als estàndards europeus, segons explica el president de l’Associació de Promotors i Constructors (Apecespaña), Juan Antonio Gómez-Pintado. 

Tot i això, es calcula que al territori valencià hi ha 100.000 cases buides, la meitat. I cal impulsar la rehabilitació del parc d'habitatge envellit, com ha insistit aquest dimarts el vicepresident i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, en el Congrés Nacional de Vivenda.

A pesar de la inflació i l'escalada dels tipus d'interés, amb l'euríbor per damunt del 2%, els experts són optimistes. "Hi haurà un alentiment en la compra. La gent s'ho pensarà més o retardarà la decisió", ha assegurat el gerent de promocions d’Olivares Consultores, Vicent Martínez. 

El preu de les primeres matèries que utilitzen en la construcció, com l'acer i l'alumini, ja han començat a baixar. 

També et pot interessar

stats