Vist per a sentència el juí per les presumptes irregularitats en l'adjudicació del pla de residus del Baix Segura

Aquesta peça del cas Brugal afecta 13 polítics i empresaris i ha durat huit mesos

Vist per a sentència el juí pel cas Brugal

El juí per les presumptes irregularitats en l'adjudicació del pla zonal de residus del Baix Segura ha quedat vist per a sentència. Entre els tretze processats d'aquest macrojuí, que ha durat huit mesos, estan els exdirigents del PP, José Joaquín Ripoll i Mònica Lorente, i els empresaris Enrique Ortiz, Ángel Fenoll i Rafael Gregori.

El macrojuí sobre les irregularitats en l'adjudicació de la planta de residus del Baix Segura ha durat huit mesos, però mai havia d'haver-se celebrat, segons els advocats. Les defenses no sols demanen la nul·litat de les prop de mil escoltes telefòniques, sinó també de tota la investigació que es va iniciar ara fa quinze anys pel suposat suborn en l'adjudicació del pla zonal de residus del Baix Segura, entre els anys 2008 i 2009. Una de les vint peces separades del cas Brugal que va començar a partir de les suposades anomalies en la concessió de la contracta de la recollida de fem del municipi d'Oriola (Baix Segura).

Però la Fiscalia Anticorrupció sosté que hi va haver tràfic d'influències, suborns i informació privilegiada per tal que Enrique Ortiz i Cespa obtingueren la concessió. Delictes pels quals demana entre tres anys i mig i disset anys.

Només ha fet ús del torn a l'última paraula l'exdiputat socialista Antonio Amorós per a dir que encara no sap de què se l'acusa. El dirigent del PP, José Joaquín Ripoll, ni l'exalcaldessa Mónica Lorente, ni els empresaris que presumptament participaren en la trama han volgut afegir res més.

Aquesta peça del cas Brugal afecta 13 polítics i empresaris en relació amb el pla de zona del Baix Segura, que incloïa la construcció d'un abocador per als 27 municipis de la comarca.

També et pot interessar

stats