Ripoll, Ortiz i Fenoll demanen anul·lar les gravacions que sostenen les acusacions del cas Brugal

Aquesta peça afecta 13 polítics i empresaris en relació amb el pla de residus del Baix Segura, que incloïa la construcció d'un abocador per als 27 municipis de la comarca

Un moment del juí del cas Brugal, aquest dimarts
Un moment del juí del cas Brugal, aquest dimarts / À Punt NTC

L'expresident provincial del PP i de la Diputació d'Alacant Joaquín Ripoll, els empresaris Enrique Ortiz i Ángel Fenoll i la resta d'acusats pel suposat tripijoc del pla de zona dels residus del Baix Segura (2008-09) han demanat anul·lar les escoltes telefòniques que sustenten l'acusació. Aquest dilluns ha començat aquest juí, una de les vint peces separades del cas Brugal, tretze anys després dels fets investigats. La peça s'instrueix en la secció setena de l'Audiència Provincial d'Alacant, a Elx (Baix Vinalopó).

L'advocat de l'industrial oriolà Ángel Fenoll, Mariano Bo, ha recordat que ja hi ha hagut un judici en altres de les peces del Brugal "molt semblant i que es va anul·lar", en referència al del fem d'Oriola, on quedaren lliures els 34 acusats (entre ells els referits Fenoll i Lorente) per invalidar-se parcialment les punxades telefòniques de la policia.

Aquest lletrat ha confirmat que les defenses repetiran aquesta mateixa petició de nul·litat en l'actual fase de les qüestions prèvies, i que sol·licitaran que s'afigen en aquesta llista d'anul·lacions més punxades telefòniques que les admeses en el judici sobre la recollida de residus de la ciutat oriolana.

Aquesta peça del cas Brugal afecta 13 polítics i empresaris en relació amb el pla de zona del Baix Segura, que incloïa la construcció d'un abocador per als 27 municipis de la comarca. Anticorrupció sol·licita inicialment penes que sumen 16 anys de presó i 44 d'inhabilitació per a Ripoll en considerar-lo responsable dels delictes de suborn continuat, revelació d'informació privilegiada, tràfic d'influències, prevaricació, frau i negociacions prohibides a funcionaris públics.

També et pot interessar

stats