El virus del Nil es cobra les primeres víctimes mortals a Espanya

Una dona de 85 anys i un home de 77 han perdut la vida en les últimes hores per una malaltia que afecta ja 38 persones a Sevilla.

El virus del Nil es cobra les primeres víctimes mortals a Espanya
El virus del Nil es cobra les primeres víctimes mortals a Espanya

El virus del Nil, la malaltia provocada per les picades de mosquits, s'ha cobrat en les últimes hores les dues primeres víctimes mortals a Espanya. Es tracta d'una dona de 85 anys i d'un home de 77, residents a les poblacions sevillanes de Coria del Río i de La Puebla del Río.

Aquest virus afecta ja 38 persones, tres més que dijous, segons les últimes dades de la Conselleria de Salut andalusa. El nombre de mostres positives de febra del Nil és de 25, i el nombre de casos confirmats de sis, mentre que els pacients ingressats als centres hospitalaris són 23, dels quals set estan a les UCI.

Aquest brot de virus del Nil és el major que s'ha registrat a Andalusia, un fet que s'atribueix a l'augment en un 30% dels mosquits que hi ha als aiguamolls del parc nacional de Doñana i del riu Guadalquivir, pròxims a La Puebla del Río i a Coria del Río, les poblacions de les quals són els afectats.

L'investigador del Centre Biomèdic en Xarxa i especialista en el virus del Nil, Jordi Figuerola recorda que tot i que el 80% dels casos són pacients asimptomàtics, només en un percentatge baix dels casos aquesta febra del Nil pot ser mortal.

No obstant això, l’arribada a la Comunitat Valenciana sembla improbable, segons assegura Santiago Mas Coma, expert de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) en medicina tropical.

També et pot interessar

stats