Una vintena d’edificis i locals de Castelló s’apagaran a partir de les 22 hores

A més, els edificis públics municipals ja disposen d'una apagada programada a les huit de la vesprada i detectors de moviment que apaguen els llums quan no hi ha persones

Palau de la Festa de Castelló
Palau de la Festa de Castelló / Europa Press

L'Ajuntament de Castelló de la Plana apagarà la il·luminació exterior d'una vintena d'edificis i locals municipals a partir de les 22 hores en consonància amb les mesures incloses pel govern espanyol en el Reial decret llei 14/2022.

En concret, s'ha disposat a partir d'aquest dimecres l'apagada del Palau Municipal, l'Edifici Nou, el Mercat Central, el Fadrí, la basílica de la Mare de Déu de Lledó, l'ermita de la Magdalena, les tinències d'alcaldia, el Palau de la Festa, la Marina, el Casal Jove, el Planetari, Serveis Socials, els Espais de Lectura, el Museu Etnològic i el Museu de la Mar.

Respecte a l'enllumenat interior, els edificis públics municipals ja disposen d'una apagada programada a les huit de la vesprada, a més de comptar amb detectors de moviment que apaguen els llums quan no hi ha persones.

En tot cas, el protocol d'actuacions en adopció de les mesures previstes en l'RDL 14/2022 inclou la programació perquè totes les dependències municipals disposen d'un apagat automàtic de l'enllumenat interior a partir de les deu de la nit. D'altra banda, també en compliment de les mesures estatals, la temperatura de l'aire condicionat no serà superior a 19 graus ni inferior a 27.

Per a l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, cal reduir el consum, ser solidaris i responsables amb l'aplicació de noves mesures d'estalvi energètic, i posa com a exemple les mesures adoptades a la ciutat com la renovació completa de la xarxa d'enllumenat públic urbà mitjançant la substitució per tecnologia LED de 24.000 lluminàries.

També et pot interessar

stats