L’Ajuntament d’Alacant tindrà apagat el castell de Santa Bàrbera a partir de les 22 hores

També anuncia que no apagarà l’enllumenat públic ni els monuments que siguen necessaris per a garantir la seguretat dels ciutadans

Castell de Santa Bàrbara de nit
Castell de Santa Bàrbera de nit / Europa Press

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Alacant, integrat pel PP i Cs, ha anunciat que apagarà la il·luminació del castell de Santa Bàrbera a les 22 hores, en compliment del nou pla d'estalvi energètic del govern central, que entra en vigor aquest dimecres. Així mateix, la temperatura a les instal·lacions municipals que no siguen d'atenció al públic s'elevarà a 27 graus centígrads.

No obstant això, no s'apagarà l'enllumenat públic ni aquells monuments la falta d'il·luminació dels quals puga posar en risc la seguretat dels ciutadans, segons ha informat el consistori en un comunicat.

"És prioritari preservar i posar fora de perill drets fonamentals de les persones com el de la salut, la seguretat i la integritat física, que poden col·lidir amb algunes de les mesures contradictòries i inoportunes del pla d'estalvi energètic del govern de Pedro Sánchez", ha destacat l'alcalde, Luis Barcala.

En aplicació d'aquest paquet de mesures d'estalvi, l'Ajuntament fixarà en 27 graus la temperatura dels termòstats d'aire condicionat a les instal·lacions municipals, excepte les del Servei d'Atenció Integral a la Ciutadania i en aquelles altres dependències d'atenció al públic, on els dispositius estaran a 25 graus.

Tampoc limitaran la temperatura de l’aire condicionat en centres de majors, centres comunitaris i socials i en edificis on, per les pròpies característiques o les dels usuaris, s'estime convenient una temperatura menor.

Quant a il·luminació exterior, el castell de Santa Bàrbera s'apagarà a les 22 hores des d'aquest dimarts, així com les llums interiors i exteriors d'instal·lacions municipals en què ja no es faça habitualment. I en el que afecta monuments i espais públics només s'apagaran si la falta d'il·luminació no afecta els ciutadans i la seua seguretat.

"Mantindrem la il·luminació si entenem que la integritat física de les persones es pot veure compromesa", ha puntualitzat Barcala, que ha recalcat que "no s'apagarà res de l'enllumenat públic". L'alcalde ha insistit que l'Ajuntament "no té els mitjans necessaris" per a l'aplicació del control de la temperatura al comerç i l'hostaleria per l'incompliment del decret del Govern.

"No farem aquests controls coercitius", ha precisat Barcala. "Si de cas, haurà de fer-ho el Govern o la Generalitat Valenciana, que segueix sense convocar els cursos per a la incorporació dels nous policies locals a Alacant", ha afegit.

El primer regidor ha lamentat que l'executiu central "haja ignorat comunitats autònomes i municipis amb el seu improvisat" pla d'estalvi energètic. "Tampoc han fet cas de les propostes i demandes dels comerciants i el sector turístic. S'han proposat arruïnar-nos, i van pel camí d'aconseguir-ho", ha conclòs.

També et pot interessar

stats