Vilar de Canes decidirà en referèndum la continuïtat del parc eòlic

La falta de transparència, la pressió als propietaris i l'afecció a un paratge natural van fer saltar les alarmes

Vilar de Canes decidirà en referèndum la continuïtat del parc eòlic / À Punt NTC

El veïnat de Vilar de Canes, a l'Alt Maestrat, decidirà en referèndum sobre el parc eòlic del municipi. El Consell de Ministres ha donat llum verda a la consulta popular per a decidir sobre el pla d'energia renovable i totes les qüestions urbanístiques relacionades.

Així, els 169 veïns i veïnes de Vilar de Canes tindran l'última paraula sobre el parc eòlic projectat al municipi. L'Ajuntament ja n'havia acordat la instal·lació a canvi del pagament de la llum al veïnat, quaranta llocs de treball i una inversió econòmica al poble. Tanmateix, la falta de transparència, la pressió als propietaris i l'afecció a un paratge natural van fer saltar les alarmes.

El mateix veïnat es va organitzar en la plataforma No al Parc Eòlic. Salvem la Selleta i ha aconseguit parar la tramitació del projecte, que anava a eixir a exposició pública. Després d’uns mesos de pressió, tal com ha apuntat Ivan Barrachina, membre de la plataforma, han aconseguit convocar la consulta. 

Serien cinc aerogeneradors, una subestació i línies de mitja tensió. Toca decidir si s'imposen els beneficis promesos o els inconvenients. Pel que fa a l'Ajuntament, no ha volgut manifestar-se fins que tinga clar com es farà la consulta.

També et pot interessar

stats