Vila-real és l'única gran ciutat de la Comunitat Valenciana amb risc mitjà de transmissió del virus

Mónica Oltra lamenta que en les celebracions del l’Europa League del Vila-real CF no es respectaren les mesures per a evitar contagis

Centenars de persones, sense respectar la distància de seguretat, van omplir dijous els carrers de Vila-real per a celebrar la victòria del seu equip de futbol
Centenars de persones, sense respectar la distància de seguretat, van omplir dijous els carrers de Vila-real per a celebrar la victòria del seu equip de futbol

Vila-real (Plana Baixa) és l’únic municipi valencià de més de 50.000 habitants que està en risc mitjà de transmissió de coronavirus, amb una proporció de contagis en els últims catorze dies de 105,28 infeccions per cada 100.000 habitants. A diferència d’altres localitats de la Plana Baixa, com Onda, Nules o Borriana, que han reduït la proporció de contagis en els últims dies, a Vila-real no han aconseguir descendir les infeccions i és una de les nou poblacions valencianes de més de 25.000 habitants on la possibilitat de contagi és mitjana. 

La proporció de contagis que presenta aquest municipi triplica la mitjana de la Comunitat Valenciana, a pesar que el conjunt del territori ha experimentat un lleu repunt de la incidència acumulada en els últims dies i actualment se situa en 32,45 contagis cada 100.000 habitants. Aquestes dades comencen a evidenciar l’efecte de la desescalada. Ara mateix hi ha 420 pobles que compleixen els paràmetres de la nova normalitat, són menys que en els dies anteriors.

La situació epidemiològica de Vila-real contrasta amb les imatges de les celebracions de la victòria de l’equip local, que aquest dimarts es proclamava vencedor de l’Europa League i aquest dimecres compartia amb el veïnat la seua victòria.

Al llarg del recorregut del Vila-real CF, es van veure concentracions de gent sense respectar la distància social, crits, abraçades i nombrosos assistents a les celebracions, a més dels mateixos jugadors, sense mascaretes. Unes actituds desaconsellades per a evitar contagis. 

Al respecte s’ha pronunciat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, qui en la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha lamentat la situació que s’ha viscut als carrers de Vila-real arran de la celebració del nou títol.

L’euforia i l’alegria ha de ser compatible amb el respecte de les mesures de seguretat Mónica Oltra - Vicepresidenta del Consell

“L'eufòria i l’alegria ha de ser compatible amb el respecte de les mesures de seguretat i, per molt que humanament es puga entendre l’alegria desbordada, no hauríem d’assistir a imatges en què no es respecten”, ha advertit. 

En aquest sentit, la vicepresidenta ha remarcat que les mesures com la distància social o l’ús de la mascareta s’han adoptat “pel bé comú i per salvaguardar la vida de les persones”. 

A més de Vila-real, Aldaia, Almassora, Ontinyent, Alaquàs, Burjassot, Vinaròs, Mutxamel i Xirivella tenen ara un risc mitjà de contagis. A més, hi ha un total de 26 municipis en risc alt o extrem.

També et pot interessar

stats