El 80% dels municipis valencians ja està en la nova normalitat

Vila-real és l’única gran ciutat amb incidència de risc mitjà, amb 160 casos per cada 100.000 habitants

Imatge d'arxiu de la plaça de l'Ajuntament de Vila-real, a la Plana Baixa
Imatge d'arxiu de la plaça de l'Ajuntament de Vila-real, a la Plana Baixa / À Punt NTC

La incidència del coronavirus es manté a la baixa pràcticament en tot el territori valencià. Un total de 421 municipis valencians ja estan en la fase de nova normalitat; és a dir, que en els últims 14 dies tenen una incidència acumulada inferior a 25 casos. Entre tots els municipis en aquest estadi epidemiològic destaca Elx, el tercer més poblat a la Comunitat Valenciana, amb una incidència de només 17,04 contagis.

Pel que fa als altres tres grans municipis valencians, tots estan en risc baix i amb una incidència semblant (amb menys de 50 casos per cada 100.000 habitants): Alacant i Castelló de la Plana tenen una incidència de 37 positius, mentre que a València se situa en 33. 

Ampliant el focus als municipis de més de 25.000 habitants, només cinc es troben en risc mitjà (amb una incidència entre 50 i 150 casos). És el cas d'Aldaia (139), Alaquàs (64), Mutxamel (58), Borriana (60) i Vila-real (109). 

Onze dies després de celebrar aquest municipi de la Plana Baixa el pas del Vila-real a la final de l’Europa League, i coincidint ara amb les festes patronals de Sant Pasqual, la incidència acumulada ha pujat en vora 10 punts durant el cap de setmana.  

Millora la situació sanitària a la Plana Baixa

A pesar de l’increment dels contagis a Vila-real, millora la situació epidemiològica de la Plana Baixa després de l’escalada de casos en les últimes setmanes. Baixa 10 punts des del cap de setmana la incidència al departament sanitari de la Plana, així com la de municipis molt poblats, com Borriana, Nules i la Vall d’Uixó. 

També et pot interessar

stats