El coronavirus recula a tot el territori, però la incidència es manté a la Plana Baixa

El virus resisteix encara a la Plana Baixa, amb una incidència de 90 casos a Borriana, la Vall d’Uixó i Vila-real

Un dels carrers de Vila-real, localitat on s'han detectat 86 nous contagis des de divendres passat
Carrers de Vila-real, un dels grans municipis amb incidències més elevades / À Punt NTC

La incidència del coronavirus continua baixant en la majoria de municipis de la Comunitat Valenciana, que es manté en la incidència més baixa de tot l’Estat i com una de les més baixes d’Europa. Segons les últimes dades municipals, actualitzades aquest dimarts, 419 localitats de la Comunitat Valenciana se situen en una incidència pròpia de nova normalitat, és a dir, presenten menys de 25 contagis per cada 100.000 habitants. De la resta, 59 municipis estan en risc baix, 43 en mitjà, 14 en alt i 7 en extrem. Globalment, les xifres a la Comunitat Valenciana han millorat des de divendres passat.

De les 44 ciutats valencianes amb més de 25.000 habitants, 19 ja estan en nova normalitat, 19 en risc baix i 6 en mitjà. Traslladat a paràmetres poblacionals, uns 3,2 milions de persones (el 63% de la població valenciana) viu en ciutats que no estan ni en risc alt ni en risc extrem.

Risc mitjà a la Plana Baixa

Encara que les dades milloren lleugerament respecte a la setmana anterior, a la Plana Baixa, amb uns 200.000 habitants, el coronavirus es resisteix als municipis més poblats. Tant la Vall d’Uixó com Borriana tripliquen la mitjana d’incidència de la Comunitat Valenciana.

De fet, dels 44 municipis valencians que superen els 25.000 habitants, Borriana continua sent el que pitjors resultats mostra. Juntament amb Vila-real, aquests tres municipis mantenen incidències superiors als 90 casos per cada 100.000 habitants. 

En total, 116 municipis valencians han detectat contagis durant el cap de setmana. València és la ciutat que més casos ha detectat, amb 71; seguida d'Alacant, amb 50; Castelló de la Plana, amb 18 i Alzira i Vila-real, amb 15.

També et pot interessar

stats