Vila-real atorga la Medalla d’Or al col·legi de carmelites on un sacerdot va rebre cinc denúncies per abusos

La CGT lamenta que tots els grups polítics, tret de Compromís, donen suport al reconeixement, perquè el centre, on treballava el religiós Francisco Armell, no ha demanat perdó a les víctimes

Pati interior del col·legi de carmelites de Vila-real
Pati interior del col·legi de carmelites de Vila-real / Facebook Col·legi Mare de Deu del Carme de Vila-real

El col·legi dels carmelites de Vila-real, centre on un dels integrants d’aquesta orde va cometre abusos sexuals a almenys cinc alumnes, rebrà la Medalla d’Or de l’Ajuntament. Una distinció que han avalat els vots de socialistes, populars, així com dels representants d’Unides Podem, Vox i Ciutadans a l’Ajuntament. Sols Compromís s'hi va oposar.

Des del sindicat CGT han lamentat que el consistori premie aquesta institució, un fet que ha qualificat de “vergonyós”, donat que en aquest col·legi religiós treballava Francisco Armell, qui va rebre cinc denúncies d’exalumnes per abusos sexuals, segons adverteixen des del sindicat.

Una d’aquestes víctimes és Adolfo, afiliat al sindicat, qui no entén com els grups polítics de Vila-real, tret de Compromís, han concedit la Medalla d’Or “a una institució que no és capaç ni de demanar perdó pel que ha passat”. En aquest sentit, afig que les víctimes dels presumptes abusos “no estan demanant ni tan sols una compensació econòmica”, malgrat tindre dret a ella.

Des de la CGT apunten que l’actitud de l’Ajuntament de Vila-real contrasta amb la de Xàbia, municipi d’on era habitual el sacerdot Francisco Armell. L’Ajuntament d’aquest municipi de la Marina Alta, en conéixer les denúncies contra el religiós, “es va posar mans a l’obra per a retirar-li el premi honorífic que li van atorgar el 1999”.

Fonts sindicals remarcaven que els exalumnes del col·legi de carmelites que van patir abusos sexuals “no pararan fins que [el centre] reconega el que va passar allà” i continuaran denunciant “la hipocresia de l’Ajuntament de Vila-real i els partits que donen suport a la concessió de la medalla”.

També et pot interessar

stats