La viuda de l’exregidor d’Elx mort en un accident de trànsit impulsa una campanya antidrogues

L’objectiu és evitar que els transportistes arriben a agafar els vehicles havent consumit substàncies estupefaents

La viuda de l’exregidor d’Elx mort en un accident de trànsit impulsa una campanya antidrogues / À Punt NTC

Maria Bonmatí va perdre el seu marit, el secretari general del PP i exregidor d’Elx Sergio Rodríguez, en un accident de trànsit el passat 1 d’agost. Uns dies després la Guàrdia Civil va detenir el causant de l’accident, un camioner que havia consumit cocaïna prèviament al moment de la col·lisió.

Ara, Maria ha iniciat una campanya per a endurir les penes per conducció sota els efectes de les drogues, però sobretot per a prevenir amb controls d'alcoholèmia i drogues que els transportistes que n’hagen consumit arriben a agafar el vehicle. No vol que ningú li torne a passar el que li va ocórrer a ella. “El meu marit va morir venint a arreplegar-me al treball. Era un dia normal i de sobte es va convertir en el pitjor dia de la meua vida, i açò cal millorar-ho”, explica. 

Maria té el suport de la Confederació Nacional de Transports i Mercaderies, des d’on reconeixen que no tenen les eines legals per a impedir que els transportistes que consumeixen alcohol i drogues es posen al volant. Ja s'ha reunit amb el PP i el PSOE al Congrés per a demanar que tramiten una iniciativa legislativa i també vol implicar els sindicats i altres organitzacions. Assegura que no actua impulsada pel rancor ni la ràbia, sinó que simplement vol millorar les coses i que no es perden més vides per la irresponsabilitat d’una persona. 

La seua lluita s’ha convertit ara, juntament amb les seues filles d'un i tres anys, en el motor per a continuar després d'un projecte de vida en comú trencat.

També et pot interessar

stats