Una vintena de municipis demana ajuda a la Diputació d’Alacant per tal d’obrir les piscines

Es tracta de pobles menuts, de menys de mil habitants, on a l'estiu es multiplica la població i que no poden fer front als costos del que consideren un servei essencial

Crit d'ajuda per a les piscines

Amb l’arribada imminent de l’estiu, 22 municipis de la Marina Alta, el Comtat i l'Alcoià s'han unit per a demanar a la Diputació d'Alacant ajuda en el manteniment de la piscina municipal. Són pobles menuts, de menys de mil habitants, on a l'estiu es multiplica la població. La piscina és un servei essencial, però que té un cost molt elevat per als baixos pressupostos d’estes poblacions. 

A l'Atzúbia, a la Marina Alta, ja es prepara la piscina per a l'arribada de l'estiu. És necessària per a fer front a la calor i suposa un punt d'encontre per als estiuejants. Però esta instal·lació també suposa un gran esforç econòmic per al consistori.

L’alcaldessa del municipi, Maria Oltra, explica que les despeses van des de “pagar socorristes els set dies de la setmana”, al “manteniment i la neteja de les instal·lacions cada dia, inclòs el cap de setmana”.

Esta situació es repeteix en 24 poblacions més de la zona, per això demanen ajuda a la Diputació per a afrontar el cost. És el cas també de la Vall de Gallinera. L'alcalde, Ignasi Bataller, explica com els pobles en risc de despoblament “tenen pressupostos més baixos” i, en estiu, amb l’arribada de gent, “per a la posada en marxa del servei hi ha uns sobrecostos que hem d’assumir”.

Els preus de les entrades no cobreixen les necessitats i això suposa un dèficit: “Podem estar parlant d’uns 15.000 euros”, explica l’edil de l’Atzúbia. “No podem apujar molt els preus, han de ser assequibles”, destaca l’edil de la Vall de Gallinera. Tant per als polítics com per al veïnat, la piscina no és un luxe, sinó un servei bàsic.

Tots els pobles han signat un document que s'ha remés a la Diputació i sol·liciten un pla específic per a cobrir les despeses.

També et pot interessar

stats