Un incendi afecta la planta de tractament de residus d’Almussafes

La combustió del material acumulat i el risc que el foc s’estenga fins a la maquinària obliguen a intervindre-hi efectius de quatre parcs

Un dels muntons de residus que es va botar foc a la planta d'Almussafes / Consorci de Bombers de València

A penes una setmana després de l’incendi en un abocador de Silla, que ha estat fumejant durant dies, s’ha repetit un altre ben a prop, a Almussafes, on els bombers han treballat durant les primeres hores de la nit de dimarts per a apagar el d’una planta de classificació de residus. A Xixona, continua actiu l'incendi de la planta de reciclatge de Piedra Negra, que es va declarar diumenge a la vesprada.

El foc, declarat poc abans de les nou de la nit, es registrava en un punt de classificació i valorització de residus del polígon Joan Carles I, entre Almussafes i Picassent, segons apunten des del Consorci de Bombers.

La combustió del material que s’acumulava en este punt, “una muntanya de material triturat”, segons apunten fonts del cos de bombers, va obligar a intervindre-hi els efectius de quatre parcs, els de Torrent, Silla, Catarroja i Alzira.

El material que cremava, a més, implicava un risc perquè el foc podia estendre’s fins a maquinària que hi havia a prop. La professionalitat dels bombers i l’ajuda de la maquinària de l’empresa per a moure el material, han afavorit el control de les flames i tres hores i mitja després de declarar-se l’incendi els bombers el donaven per extingit. 

Evolució favorable a Xixona

Mentre uns bombers s'ocupaven d'este incendi a la Ribera Baixa, els companys del Consorci d'Alacant continuaven treballant en l'extinció de l'incendi de la planta de reciclatge de Xixona. Fonts del cos apunten que està estabilitzat i que a hores d'ara els efectius tracten de cobrir amb terra les àrees cremades. Les mateixes fonts han indicat que l'evolució de les tasques és favorable.

Un tractor i dos bombers intenten cobrir amb terra els muntons de residus cremats de la planta de reciclatge de Xixona
Un tractor i dos bombers intenten cobrir amb terra els muntons de residus cremats de la planta de reciclatge de Xixona / Consorci de Bombers d'Alacant

També et pot interessar

stats