Els bombers preveuen que l'incendi a la deixalleria de Silla tardarà dies a extingir-se

El foc s’ha originat quan un camió amb material inflamable s'ha pegat foc i provoca una columna de fum visible

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de València combaten el foc / Consorci Provincial de Bombers de València
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de juliol 2024 - 16:11 Actualitzat: 05 de juliol 2024 - 08:28

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de València estan intervenint en un incendi en una deixalleria de Silla (Horta Sud), segons han informat a través de les seues xarxes socials. El foc s’ha originat quan un camió que estava a l'interior de la nau amb material inflamable s'ha incendiat i les flames s'han estés i han afectat la nau de la deixalleria. Participen en la lluita contra el foc dotacions dels parcs de bombers de Catarroja, Silla, Paterna, la Pobla de Farnals, Burjassot i Torrent amb sergent i l’oficial del Consorci Provincial. Els bombers han pogut retirar amb maquinària bona part de les deixalles inflamables. Tot i això, s'espera que el foc estiga actiu durant dies.

L’oficial cap de guàrdia del Consorci Provincial de Bombers de València, Jaime Mollá Blasco, ha explicat que els treballs se centren a buidar muntanyes de deixalles que també podrien encendre's a causa de la proximitat al foc. “Actualment, és molt difícil penetrar cap a dins amb l’aigua. Cal que baixe la intensitat, quedarà la flama i fins que no aconseguim entrar amb aigua el foc pot durar dies”, ha assegurat. 

La Guàrdia Civil ha acordonat gran part del polígon Pla dels Olivars per la gran columna de fum negre, visible des d'algunes comarques. Afortunadament, bufa un vent de llevant que espenta el fum lluny de la veïna localitat de Silla i que protegeix una nau plena de material molt inflamable —nitrat d’amoníac i nitrat potàssic— situada just a l'est de l'incendi.

L’alcalde de Silla, Vicent Zaragozá, ha explicat que l’incendi, que ha tingut lloc a la deixalleria, ja està controlat. A més, ha confirmat que el foc només ha causat danys materials i cap persona ha resultat ferida. 

També et pot interessar

stats