Un incendi en una planta de reciclatge de Xixona produeix una gran columna de fum

El foc està acotat i en estos moments el Consorci de Bombers d'Alacant treballa en tasques de contenció i extinció

Els bombers del Consorci d'Alacant treballen per a extingir el foc que està a hores d'ara "està acotat i no registra cap ferit"
Els bombers del Consorci d'Alacant treballen per a extingir el foc que està a hores d'ara "està acotat i no es registra cap ferit" / À Punt NTC

Un abocador de la planta de Piedra Negra de Xixona (Alacantí), prop de la CV-800, s'ha botat foc este diumenge i s’ha propagat un incendi amb una gran columna de fum negra i densa visible des de diversos punts de la zona. A hores d'ara no s'ha registrat cap persona ferida.

"En estos moments l’incendi està acotat, és poc probable que continue estenent-se, però encara existeix risc. Estem amb tasques de contenció i extinció. Es preveu que estarà així tota la nit, i veurem demà quines previsions tenim. En cas que moleste a la població, que es queden en casa confinats. La Policia Local i la Guàrdia Civil estan avisats, però en principi no farà falta", ha assegurat a À Punt NTC Tomàs Gallardo, suboficial cap del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant. Gallardo ha recordat a més que "ja havien tingut un altre incendi a l'abocador fa uns mesos".

Fins a la planta s’han desplaçat els bombers del Consorci Provincial d’Alacant quan han rebut l'avís, a les 16:00 hores, i hi han continuat treballant durant tota la vesprada.

A més, un sergent, un cap i huit bombers dels parcs de Sant Vicent, Ibi i Cocentaina estaran treballant per a extingir el foc fins que caiga la nit. Una tasca amb certa dificultat, perquè en este tipus d’incendis hi ha una gran concentració de residus sòlids en un espai reduït. Així mateix, "fora de les instal·lacions, en previsió que isquera l’incendi tenim la brigada de Xixona, però insistisc, és molt improbable", ha afegit Gallardo.

L'incendi a la planta de reciclatge de San Antonio de Requena va estar cremant quinze dies

El passat 15 d’abril es va produir un incendi de característiques similars a la planta de reciclatge de San Antonio de Requena, que va estar cremant durant més de quinze dies, fins que finalment els serveis de bombers el van donar per extingit el 2 de maig.

Els treballs d'extinció van tindre dues fases: en la primera, que es va allargar cinc dies, els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València van fer front al foc amb els mitjans habituals, mentre que en una segona fase es va fer necessari el treball amb maquinària pesant dins de la planta.

També et pot interessar

stats