El Poble Nou de Benitatxell torna a habilitar un autobús gratuït per a baixar a la cala Moraig

Les persones que vulguen estacionar a l'aparcament hauran de reservar i pagar 12 euros, a excepció de les empadronades al municipi, que poden fer-ho de manera gratuïta

Cala Moraig / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

El Poble Nou de Benitatxell (Marina Alta) dona la benvinguda a la temporada d'estiu. Des d'este cap de setmana i fins al diumenge 1 de setembre, les persones que vulguen anar a la cala Moraig podran fer ús de l'autobús llançadora gratuït habilitat per l'Ajuntament.

El transport eixirà tots els dies a les 10 i a les 16 hores des del centre urbà en direcció a la platja, i circularà en sentit invers a les 14 i a les 18:30 hores. El recorregut farà un total de quatre parades: el cementeri municipal, el pàrquing de davant del Masymas, l’aparcament del col·legi Lady Elizabeth i, finalment, la cala.

A més, des del consistori informen que l'autobús baixarà i pujarà als banyistes cada 15 o 20 minuts des de l’aparcament de la cala fins a peu de platja. Una alternativa còmoda al pronunciat pendent que es fa especialment difícil de pujar en els dies de molta calor. "És útil sobretot a les hores de la vesprada de màxima calor, i també per a baixar, si van carregats amb totes les coses de la platja", comenta José, un dels conductors del bus.

El servei, explica l'Ajuntament, busca descongestionar de vehicles la zona de costa i proporcionar una alternativa gratuïta al pàrquing de pagament més sostenible amb l’entorn, alhora que potencia les visites al nucli urbà.

Reserva d'aparcament de 12 euros per als turistes

Per altra banda, aquelles persones que vulguen estacionar en l'aparcament de la cala i no estiguen empadronades al poble, hauran de fer una reserva prèvia en el web habilitat pel consistori i fer un pagament de 12 euros.

"El calendari de reserves s'obri mensualment", informa l'alcalde, Miguel Ángel García. "Ara estan obertes les reserves del mes de juliol i, a finals de mes, s'obriran les d'agost. Ho farem així, gradualment, per a poder dominar més la situació, ja que l'any passat com va ser la primera vegada va ser més caòtic", explica.

Això sí, els empadronats a Benitatxell que paguen l'impost sobre vehicles de tracció mecànica no hauran d'abonar res, però sí que hauran de fer la reserva prèvia per a assegurar-se un lloc en la zona de residents, que consta de quinze places.

També hi ha cinc places reservades per a persones amb diversitat funcional, que podran sol·licitar autorització per a aparcar de manera totalment gratuïta sempre que presenten la documentació necessària.

També et pot interessar

stats