El Poble Nou de Benitatxell comença a cobrar dotze euros per aparcar a la cala del Moraig

L'aparcament serà gratuït per als empadronats que paguen l'impost de circulació (IVTM) en el municipi

Cala del Moraig
Cala del Moraig / Turisme de Poble Nou de Benitatxell

L'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell (Marina Alta) posa en marxa a partir d'aquest dissabte el nou sistema de control de vehicles amb pàrquing de pagament a la cala del Moraig i el seu entorn (cala dels Testos, ruta dels Penya-segats i cala Llebeig).

Així, a partir de hui i fins al 15 d'octubre, en horari de 9:00 a 19:00 hores, es cobrarà una taxa de dotze euros al dia per vehicle als visitants. Serà gratis per als empadronats que paguen l'impost de circulació (IVTM) en el municipi.

La mesura s'ha posat en funcionament per a protegir l'entorn natural del LIC Penya-segats de la Marina, on l'augment considerable de visitants els últims anys ha posat en perill l'equilibri de la zona.

Amb aquest sistema, el consistori vol evitar la sobrecàrrega de vehicles i la degradació de l'entorn i, al mateix temps, fomentar l'estalvi energètic i la reducció d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, ja que quan no queden places s'informa els vehicles a través de panells led i es proposen altres alternatives d'aparcament fora de la zona protegida.

Per a resoldre els dubtes principals, l'Ajuntament ha donat tot la informació.

Com es reserva la plaça d'aparcament?

Per a aparcar, qualsevol vehicle que accedisca més de vint minuts a la zona, ja siga de visitants com de residents en el municipi, s'haurà de disposar de reserva. Aquesta pot efectuar-se prèviament a través de www.calamoraig.es o l'App Reserves Cala Moraig, o in situ en el mateix pàrquing traient un tiquet en el quiosc de pagament. L'Ajuntament recomana assegurar la plaça prèviament.

Qui pot beneficiar-se de l'aparcament gratuït?

En el cas de les persones empadronades en la localitat i que paguen l'impost de circulació, la reserva serà gratuïta. El seu vehicle es detectarà automàticament i a l'hora d'efectuar el pagament el cost serà zero. A més, existeixen un total de quinze places senyalitzades que són d'ús exclusiu per a residents, així com cinc per a persones amb diversitat funcional i una zona exclusiva per a motos, que també es beneficiaran de la gratuïtat.

La zona d'aparcament està delimitada amb un sistema de lectors de matrícules i sensors que registren tots els vehicles que hi accedeixen. D'aquesta manera, tot aquell vehicle registrat pel lector que no tinga autorització i estiga a la zona més de 20 minuts (el temps establit per a fer càrregues i descàrregues o desplaçaments) podrà ser sancionat.

Què passa si no queda lloc per a aparcar?

Aquest sistema té més amb sis panells informatius en diferents punts estratègics (entrada i eixida de la cala, accés per als vianants, nucli urbà i els principals vials d'accés des dels municipis limítrofs) per a evitar desplaçaments innecessaris si la cala està plena. Els panells indiquen el nombre de vacants disponibles, la qual cosa permet un ús racional i descongestionat de l'entorn natural, tal com apunta l'Ajuntament. Així mateix, a l'estiu s'oferirà el servei d'autobús llançadora gratuït amb parada en diversos punts que porta els banyistes a la platja sense necessitat de pagar per estacionar el vehicle en el pàrquing.

També et pot interessar

stats