El Poble Nou de Benitatxell habilita un bus llançadora gratuït a la cala Moraig

A partir d’aquest dissabte, 2 de juliol, l’Ajuntament d’aquesta localitat de la Marina Alta habilita per segon any consecutiu la connexió que transportarà els banyistes des del centre fins a la cala

Banyistes gaudeixen d'un dia de platja a la cala Moraig
Banyistes que gaudeixen d'un dia de platja a la cala Moraig / À Punt NTC

L'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell habilita des d'aquest dissabte el bus llançadora gratuït a la cala Moraig. Després de l'experiència pilot de l'any passat, el consistori ha ampliat els punts d'arreplega, que passen de ser dos a quatre. Primerament, l’autobús eixirà de matí des del centre urbà fins a la cala, i al migdia es farà el mateix recorregut de tornada. 

Per altra banda, cada quinze o vint minuts el transport farà el recorregut de pujada i baixada des de la mateixa cala fins a l’aparcament que hi ha a la part de dalt del pendent amb tant de desnivell. Una bona alternativa per a evitar fer els desplaçaments a peu quan fa calor, especialment durant les hores centrals del dia.

Banyistes agafen l'autobús llançadora
Banyistes agafen l'autobús llançadora / À Punt NTC

Els dissabtes, diumenges i festius l’autobús eixirà a les 9.30 hores des del pàrquing ubicat al costat del cementeri municipal i tornarà de la cala al centre urbà a les 14 hores. De vesprada farà el mateix itinerari, eixint a les 16 i recollint els últims banyistes de la platja a les 18.30. Entre setmana, l’horari serà el mateix, a excepció de la primera eixida, que, en compte de ser a les 10 hores, serà a les 9.30.

Amb la posada en marxa d’aquest servei es busca promocionar el transport públic i descongestionar el litoral, a més de promoure les visites al centre urbà de la localitat. A partir de la segona quinzena de juliol s’hi habilitarà un nou sistema de control d’accés amb un pàrquing de pagament, del qual estaran exempts només els habitants del Poble Nou de Benitatxell i els usuaris de l’autobús.

També et pot interessar

stats