Montserrat s’alça contra la construcció d’una macroplanta fotovoltaica

El consistori ja ha arreplegat més de 700 al·legacions per a aturar un projecte que compta amb l’oposició del poble

Montserrat, contra la construcció d’una macroplanta fotovoltaica / À Punt NTC

A Montserrat (Ribera Alta), veïnat i Ajuntament s'han unit per a frenar la construcció d'una macroplanta de plaques fotovoltaiques. El veïnat que més s'ha mobilitzat és el que viu a les urbanitzacions de Monte Cabrera, Sant Joaquim i l'Amistat, que són les que envolten els camps de tarongers on està previst que instal·len les plaques solars. 

“Tot açò serà una mar de panells, que faran augmentar la temperatura i que generarà la desaparició de la flora i fauna autòctones”, diu Verónica Hailand, una veïna que va vindre d’Alemanya amb el seu company buscant la tranquil·litat i que va optar per este entorn que ara perilla. “Realment estem molt preocupats; a més, és una contaminació visual espantosa”, admet.

El consistori, que té el suport de la Conselleria de Medi Ambient, ha estat informant del projecte i ja ha arreplegat més de 700 al·legacions en contra. “Estem completament en contra d'este projecte, així que estem intentant aconseguir el nombre més gran de firmes per a poder revocar-lo amb l'ajuda de l'Ajuntament”, diu Rebeca Sánchez, una altra de les veïnes afectades.

 Dimarts acaba el termini per a presentar al·legacions. A partir d'esta data, encara faltaria la llicència mediambiental i un nou procés també obert a al·legacions.

També et pot interessar

stats