Creixen un 50% les peticions d'auxili al telèfon d'ajuda de xiquets i adolescents a la Comunitat Valenciana

La Fundació Anar apunta que les consultes se centren en maltractaments físics, psicològics i en l'àmbit escolar

Imatge d'arxiu d'una aula / À Punt NTC

Maltractaments físics, psicològics i en l'àmbit escolar. Són els temes que han centrat les peticions d'ajuda que han fet els menors valencians a través del telèfon de la Fundació Anar. L'ONG detecta cada vegada casos més urgents i greus. Vora el 14% que van utilitzar este servei tenen conductes suïcides.

Augmenten un 50% les peticions d'auxili al telèfon d'ajuda de xiquets i adolescents a la Comunitat Valenciana. “Es tracta de 2.855 xiquets que vivien l’infern i els hem ajudat a eixir d’eixe lloc”, assegura la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Susana Camarero.

Són les dades de l'informe anual de la Fundació Anar que s'han fet hui públiques. La salut mental és el primer crit de socors a la resta d'Espanya; ací, la violència. “El primer motiu de preocupació són les ideacions i els intents de suïcidi”, adverteix la directora de Línies d’Ajuda de la Fundació Anar, Diana Díaz. 

Davant de les dades, la fundació Anar ho detecta, deriva ajuda als professionals i hi intervé. L'increment de casos urgents són els que més preocupen, i tenen a veure amb l’autoimatge i problemes de violència i situacions molt cronificades en els ambients familiars. 

Per a fer-hi front s’impulsaran els programes d'acció. La consellera ha avançat que faran ús de les infermeres i els professionals que s’incorporaran als centres escolars, no només per a mesura de prevenció de casos de violència sexual, sinó per a atenció de casos de salut mental. El telèfon d'ajuda és 116111.

També et pot interessar

stats