Comença el procés d'admissió de l'alumnat d'infantil i primària per al curs que ve

El curs 2025-2026 estarà marcat per la implantació del model generat després de la consulta sobre la llengua base

Comença l'admissió per al curs que ve / À Punt NTC

Des d'este dimarts 6 i fins al dimecres 14 de maig, comença el procés d'admissió de l'alumnat d'infantil i primària en un curs amb novetats. La que tindrà més impacte és la derivada de la consulta de la llengua feta per Educació, amb la possibilitat de fer dos sol·licituds per al mateix centre i el mateix alumne, en cas que vullga optar a les dos llengües.

Enguany s'ha avançat un mes l'admissió per a infantil i primària en un curs marcat per la baixa natalitat, amb vora 6.000 xiquets menys per a escolaritzar. El resultat de la consulta de la llengua base ha marcat el procés de l'any que ve i, en paraules del conseller José Antonio Rovira, "la plasmació en el disseny d'unitats ha sigut un complet èxit". Així, a les zones de predomini lingüístic castellà hi haurà 40 unitats amb llengua base valencià, de les quals 21 són noves respecte al curs anterior.

Segons Educació, el 99,67% de l'alumnat d'infantil i primària podrà estudiar en la llengua triada. Sobre la denúncia de Famílies pel Valencià, que acusa la Conselleria de no haver respectat el resultat de la consulta en alguns centres educatius de Bunyol, Pedralba (Serrania) o el Villar (Serrania), Educació ho explica per l'aplicació de la llei de llibertat educativa. "El 75% és la condició a la zona de predomini lingüístic del valencià, mentre que a la zona de predomini lingüístic del castellà el criteri establit era, en aquells casos en què hi haguera una demanda suficient de l'alumnat, generar l'oferta corresponent", ha explicat Ignacio Martínez, director general de Política Lingüística.

A més, també per al curs que ve s'aplicarà la baixada de la ràtio a les zones de despoblació per a no tancar unitats i s'ha anunciat que les escoles de la zona dana funcionaran al setembre al cent per cent.

També et pot interessar

stats