Els bombers fan un simulacre d'incendi a Alcossebre a les portes de l'estiu

La formació és imprescindible en la província de Castelló amb 450.000 hectàrees de massa forestal i milers d'urbanitzacions

Els bombers fan un simulacre d'incendi a Alcossebre / À Punt NTC

Els incendis són cada volta més virulents i fora de temporada, i deixen en situació de vulnerabilitat les cases que estan pròximes a la massa forestal. Els bombers de Castelló han fet este dijous un simulacre en una urbanització d'Alcossebre, al municipi d'Alcalà de Xivert (Baix Maestrat) poques setmanes abans que comence la temporada d'estiu.

En el simulacre, els efectius de bombers havien d'apagar un presumpte incendi proper a la serra d'Irta. S'han desplegat en qüestió de minuts, com si les flames s'estengueren per la muntanya en direcció a les urbanitzacions. Quan hi ha una població en risc, el més important és desallotjar el veïnat i protegir les vivendes. Primer, refrescant la vegetació pròxima per a retardar l'efecte de la calor, i després han continuat sobre els vehicles aparcats i les mateixes cases, tal com ha indicat Vicent Oriente, cap del parc de bombers de Benicarló.

Durant el simulacre, una de les dotacions ha interpretat una situació de risc extrem: quedar atrapada entre les flames. A través dels equips d'intercomunicació, s'han donat indicacions per a saber com procedir. "Esta pràctica és molt habitual: muntar una cortina en cas de quedar atrapats", segons ha explicat Fernándo Pérez, cap de secció forestal dels bombers de Castelló.

L'objectiu final és millorar la coordinació dels equips i ser més ràpids i eficaços. David Vicente, diputat de Bombers de Castelló, ha explicat que dins del Consorci "és fonamental la formació" i un dels pilars és "fer simulacres". Imprescindible en una província amb 450.000 hectàrees de massa forestal i milers d'urbanitzacions, com bé ha assenyalat Paco Juan Mars, l'alcalde d'Alcalà-Alcossebre. "Este tipus d'entrenament és fonamental per a protegir el més important: la natura i les persones", ha afirmat. La realitat és que els incendis són cada volta més greus i requereixen una preparació cada vegada més exigent.

També et pot interessar

stats