El canvi climàtic fa cada vegada més freqüents els incendis de sexta generació

L’incendi de Vilanova de Viver va ser el pitjor foc del mes de març dels últims 32 anys

Imatges de l'incendi de Vilanova de Viver / Foto: Diputació de Castelló / Vídeo: À Punt NTC

L'incendi de Vilanova de Viver, a l'Alt Millars, declarat al mes de març, és un del sis més virulents des de l'inici de l'any.  Són incendis de sexta generació i són cada vegada més freqüents pel canvi climàtic, de fet, s’han multiplicat per tres en l'última dècada segons l’últim informe de Protecció Civil. L’incendi que va afectar l’interior de Castelló va cremar més 4.200 hectàrees. Són capaços de modificar el clima, ràpids i agressius i molt perillosos per als bombers i han vingut per a quedar-se. El de Vilanova de Viver va ser el pitjor en un mes de març en els últims 32 anys.

“El grau d’humitat era extremadament baix, propi d’una altra època com podria ser juliol o agost” explica Raúl Gil, tècnic forestal del consorci de bombers de Castelló

Més de la meitat dels evacuats a tot Espanya, 2.642, van ser dels municipis de l'Alt Millars. Els veïns, preguntats per À Punt Notícies han expressat la seua por que torne a declarar-se un incendi incontrolable com el que va afectar aquesta primavera i que va ser el tercer en nombre d'hectàrees cremades, i el que més ferits va provocar, 14 bombers. Aquest tipus d'incendi només es pot controlar amb prevenció.

També et pot interessar

stats