El 70% de sancions a conductors de patinet a Benidorm són per circular per zones prohibides o en sentit contrari

La fisonomia del municipi, la bona temperatura i l'arribada massiva de turistes ha ajudat a la seua proliferació

Sancions per infraccions a Benidorm / À Punt NTC

La proliferació de patinets als carrers de Benidorm ha obligat l'Ajuntament a intensificar els controls per a posar límits a aquells que incompleixen la normativa. La Policia Local fa una mitjana de 200 inspeccions a la setmana i el 70% de les sancions s'imposen per circular per zones prohibides o en sentit contrari. 

Els patinets elèctrics guanyen terreny a Benidorm. La fisonomia del municipi, la bona temperatura i l'arribada massiva de turistes ha ajudat que proliferen. Conviuen amb el vehicle tradicional i amb els escúters tan típics de la ciutat, però no sempre respecten la normativa vigent. “Hi ha un ús massiu d’este tipus de vehicles i està generant un poc de problemàtica perquè no es coneix la normativa”, assegura el portaveu de la Policia Local de Benidorm, Quique Tortosa. 

La infracció més habitual és circular per zones prohibides o en sentit contrari. Li segueixen amb un 14% no portar casc, amb un 10% no tindre assegurança obligatòria i tindre i deficiències tècniques, amb un 6%. “Entre el 20% i el 25% dels usuaris són sancionats per conduir, sobretot, en un lloc que no està habilitat”, apunta Tortosa. 

En este cas, les persones amb mobilitat reduïda sí que poden circular per carrers exclusius per a vianants, però els usuaris de patinet han de baixar del vehicle per a travessar la zona. L'objectiu de la campanya d'inspeccions és conscienciar els conductors dels patinets perquè complisquen la normativa i també donar resposta a les nombroses queixes veïnals per este motiu.

També et pot interessar

stats