Trànsit vol limitar els patinets als majors de 16 anys i que el casc siga obligatori

Les noves mesures de la DGT inclouen també una rebaixa de la taxa d'alcohol

La DGT vol que el casc siga obligatori si es condueix un patinet elèctric
La DGT vol que el casc siga obligatori si es condueix un patinet elèctric / À Punt

La reducció de les taxes d'alcoholèmia per a conductors novells i professionals i l'ús obligatori del casc per a circular amb patinets elèctrics que, a més, només podran portar els majors de 16 anys són algunes de les mesures que la Direcció General de Trànsit (DGT) vol posar en marxa.

En concret, la proposta de la DGT respecte a la taxa d'alcohol és passar de 0,30 grams per litre de sang a 0,20 o de 0,15 mil·ligrams per litre d'aire aspirat a 0,10 per a eixos dos tipus de conductors.

Així es recull en l'esborrany de la reforma del reglament general de circulació pel que fa als usuaris vulnerables, que es troba en fase d'informació pública perquè es presenten al·legacions.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha precisat que es tracta només d'una proposta i que una vegada es reben totes les al·legacions es prendrà una decisió final que serà "el més consensuada i més adaptada a la realitat i, evidentment, sempre pensant i valorant l'objectiu principal, que és la seguretat viària".

Ho ha dit durant la presentació de la nova campanya de la Direcció General de Trànsit de cara a l'estiu, en la qual ha estat acompanyat del director general de trànsit, Pere Navarro, que ha explicat que la revisió del tema de l'alcohol en la conducció és un encàrrec directe del ministre, "perquè és un element bàsic de la sinistralitat". La intenció, segons el responsable de la DGT, és aprovar la reforma durant esta legislatura.

Navarro ha explicat que la reducció de la taxa d'alcohol per a conductors novells i professionals que recull l'esborrany es basa en una recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

"Estem per damunt d'eixa recomanació i, des del punt de vista científic, és indiscutible", ha subratllat Navarro, que ha dit que la taxa zero d'alcohol no es contempla, però és un tema que sempre està en el debat i sobre el qual es pot obrir una reflexió.

L'alcohol ha sigut i continua sent un problema fonamental en la lluita contra els sinistres de trànsit, ha advertit Navarro.

També et pot interessar

stats