Víctimes de violència vicària: “La por més gran que tenim és que els facen alguna cosa als nostres fills”

À Punt ha parlat, en l'ombra i amb la veu distorsionada, amb dues dones que pateixen actualment violència vicària

Víctimes de violència vicària: “La por més gran que tenim és que els facen alguna cosa als nostres fills” / À Punt NTC

Aquest dijous, 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, parlem de les dones assassinades per les violències masclistes, però també de la violència vicària. 

Des de 2003, quan van començar els registres, sis menors han sigut assassinats a la Comunitat Valenciana per la parella o l'exparella de sa mare, 44 en total a Espanya. Són desenes als que han deixat sense mare. Hi ha 44 casos a la Comunitat Valenciana, més de 300 a tot Espanya. 

Hui els donem el testimoni, en l'ombra i amb la veu distorsionada per la por, de dues dones que pateixen actualment violència vicària: una de les més cruels dins de la violència masclista i sobre la qual també volem posar el focus.

“Mai haguera pogut imaginar-me que, el que jo pensava que era una via d’escapament a una situació horrorosa, era només la porta a un camí molt pitjor”. Així comença el relat una de les víctimes anònimes, que conta com la seua exparella ha passat d’exercir “tot tipus de violències” contra ella a exercir-les contra els seus fills. “Els està furtant la infantesa”, lamenta entre llàgrimes. 

Una segona víctima relata que el seu fill de 12 anys ha sigut testimoni d’episodis violents a casa i ara ha passat a patir-los ells. “La por més gran que tinc és que li faça alguna cosa al meu fill. Que li done un rampell i li pegue un tir, ara que no puc protegir-lo”. 

També et pot interessar

stats