La víctima més jove de Jorge Ignacio Palma: "Em va donar droga, vaig quedar inconscient i no va telefonar a l'ambulància"

Una segona supervivent de les pràctiques sexuals de l'acusat de la mort de Marta Calvo ha relatat com aquest la pressionava per a consumir cocaïna, que ell mai tastava

L'acusat, Jorge Ignacio Palma, arriba al jutjat en la primera sessió del juí
L'acusat, Jorge Ignacio Palma, arriba al jutjat en la primera sessió del judici / Biel Aliño (Efe)

Tercer dia de judici, segon testimoni colpidor. El tribunal popular que jutja Jorge Ignacio Palma ha escoltat la segona supervivent de les "festes blanques" de l'acusat de matar Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela. Visiblement nerviosa, necessitant pauses per a recuperar la veu i l'acompanyament d'un assistent de l'Oficina d'Atenció de les Víctimes del Delicte, ha reviscut al jutjat el malson que va patir en companyia de Palma, qui la va contactar el desembre del 2018 a través d'un web de serveis de prostitució. La dona, que en el moment dels fets acabava de fer 18 anys —hui en té 22— ha exposat uns fets amb molts punts en comú amb el primer testimoni que la sala va escoltar aquest dimarts, començant per la pràctica nuclear del cas: la introducció de cocaïna i altres substàncies sense consentiment en els genitals de les víctimes.

Palma li va proposar fer una "festa blanca", que la dona va entendre com "una trobada amb consum de cocaïna" i no com la introducció d'aquesta en els genitals, una pràctica que, segons ha insistit, ni ella ni cap persona coneguda ha realitzat mai.

La xica ha relatat com Palma la pressionava per a consumir droga en tot moment, mostrant-li una gran quantitat de cocaïna des del principi que ell mai provava. Així va ser només arreplegar-la en el cotxe, al centre de València: "Va traure una bossa exageradament gran de cocaïna, com les meues dues mans juntes. Va posar dues ratlles damunt del mòbil com el meu dit xicotet cadascuna, jo li vaig dir que no podia amb tot això, vaig consumir la meitat d'una i li vaig oferir el que quedava, però no s'ho va prendre". "No el vaig veure beure ni consumir", ha explicat.

No el vaig veure beure ni consumir droga

Els fets van tindre lloc a la casa que Palma tenia a l'Olleria (Vall d'Albaida). En el transcurs de les relacions, ha declarat que l'acusat va introduir-li droga amb el dit a la llengua i després a la vagina. Per la insistència de Palma va consumir una ratlla i un got de vi que li va oferir d'una botella i que va semblar "molt amarg", abans de desmaiar-se. "Vaig caure inconscient. Quan em vaig despertar ell estava damunt pegant-li galtades. No podia caminar i em va acompanyar al bany per a refrescar-me", ha explicat la dona, que assegura haver perdut la noció del temps a la casa de l'acusat, on creu que va passar unes set hores, i de la realitat, ja que no recorda si va arribar a mantindre relacions sexuals.

Estima que va estar uns vint minuts sense consciència durant els quals va convulsionar, segons li va dir el detingut. Després de recriminar-li que no haguera telefonat a una ambulància —ell va minimitzar la situació dient que només havia estat cinc minuts inconscient—, va telefonar a una amiga per a explicar-li que es trobava malament, i va instar Palma perquè la tornara a casa. Allí va descobrir que l'acusat l'havia pagat pel servei amb cent euros que prèviament l'havia furtat del seu moneder, aprofitant la pèrdua del coneixement.

Vaig caure inconscient vint minuts. Quan em vaig despertar ell estava damunt pegant-li galtades

Un detall menor, però significatiu per a la víctima, sobre la condició humana de l'acusat, el record del qual li ha causat malsons permanents, fins al punt de necessitar tractament psicològic. Palma va fer una lectura diferent de l'episodi, ja que temps després va tornar a contactar amb ella per a repetir.

Com la majoria de les supervivents de les pràctiques de l'acusat, també ella va decidir denunciar després de reconéixer la seua imatge en els mitjans de comunicació. Ha declarat que va comptar part del que li havia passat als pares i que van ser aquests, en veure en la televisió les informacions sobre la desaparició de Marta Calvo, els qui la van posar en alerta. Posteriorment, ella va buscar la imatge de Jorge Ignacio Palma en internet, va buscar els correus electrònics de la seua trobada, es va cerciorar que era la mateixa persona i va acudir a la Guàrdia Civil a denunciar-lo.

Declara la dona a qui Palma va contactar tres dies després de la desaparició de Marta

A continuació ha declarat una altra dona a la qual Palma, el processat, va contactar el 10 de novembre del 2019 —tres dies després de la desaparició de Marta Calvo—, també per a reclamar un servei sexual amb "festa blanca". "Li vaig dir que sí, però no concretem cap cita", ha explicat la xica, que també ha aclarit, a preguntes de la fiscal, que no coneix cap companya que s'haja introduït cocaïna en els genitals en aquesta mena de trobades, i que ella entén per "festa blanca" un "acompanyament de la persona que consumeix" en el que cada xica "decideix" si esnifa o no.

Aquesta circumstància, el que s'entén per festa blanca, ha centrat bona part de les preguntes dels lletrats als testimonis. Elles han coincidit a dir que entenen que els clients porten la droga i que elles no estan obligades a consumir i, en cap cas, introduir cocaïna a la vagina.

També et pot interessar

stats