Declara la primera supervivent de les "festes blanques" de Jorge Ignacio Palma: "Em va drogar per a matar-me"

La Guàrdia Civil ha confirmat un "patró comú" de l'acusat amb les seues víctimes, a les quals introduïa cocaïna en els genitals sense el seu consentiment

Juan Ignacio Palma durant la primera sessió del juí
Juan Ignacio Palma durant la primera sessió del juí / Biel Aliño

El juí per la mort de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela afronta aquest dimarts la segona jornada amb l'inici de les declaracions testimonials. El jurat ha escoltat la declaració d'una dona que va sobreviure a les pràctiques sexuals amb cocaïna de Jorge Ignacio Palma, qui va contactar amb ella l'estiu de 2018. Ha testificat separada per un paravent a petició de la Fiscalia, per a protegir-la de l'acusat, i s'ha prohibit la divulgació de la seua imatge i, de la resta de les supervivents, per protecció a la intimitat i a fi d'evitar una doble victimització.

"Aquest home em va drogar per a matar-me", ha testificat entre plors, després de relatar el malson que va viure en companyia de Palma al pis de València en què era prostituïda, un 29 de juny de 2018. L'acusat buscava companyia per a fer "una festa blanca" i l'ama del local va cridar-la a ella. L'acusat primer la va convidar a unes ratlles de cocaïna i va traure d'una bossa "la quantitat més gran de droga que havia vist mai". La dona ha detallat com, durant un massatge, va notar que l'home li va introduir cocaïna als genitals. Tot i els retrets continuats, ell ho negava, fins i tot quan ella, en començar a sentir-se marejada, va anar al bany i va descobrir que li havia inserit boles de droga a la vagina. "Vosté no veu que estic treballant per als meus fills, que en tinc un discapacitat?", li va dir per a recriminar-li que estava posant en risc la seua vida.

Va fer fora Palma amb un ganivet: "Vosté em mata, però se'n ve amb mi"

Però la realitat de la dona no va commoure l'acusat. L'ama del local la pressionava perquè tinguera relacions amb ell, qui a cada nou intent tornava a intentar inserir-li droga als genitals. En un moment de desesperació, la dona va amenaçar Palma amb un ganivet per a fer-lo fora de l'habitació: "Vosté em mata, però se'n ve amb mi, perquè no deixarà els meus fills sense mare com si res", ha recordat que li va dir.

La xica, que començava a patir convulsions, va acabar desplaçant-se pel seu propi peu a la porta d'urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova de València, on va perdre el coneixement. En despertar-se, la metgessa la va advertir que "anava completament drogada" i li va indicar que li havien tret cocaïna de l'anus. En resposta a les preguntes plantejades per la Fiscalia i la defensa, la dona ha assegurat que mai hauria acceptat posar-se droga als genitals i ha explicat que, en altres ocasions, tant ella com altres treballadores sexuals fingeixen consumir en companyia dels clients que els ho demanen, ja que en estar drogats no s'adonen de la realitat. Els lletrats de l'acusació han destacat la credibilitat del testimoni, un relat de terror que ha emmudit la sala, tot i els intents de la defensa per trobar contradiccions.

Em va arruïnar la vida. Estic en tractament psicològic. He intentat suïcidar-me en diverses ocasions

Dos anys després, la dona encara pateix seqüeles psicològiques per la trobada amb Jorge Ignacio Palma. "Va arruïnar la meua vida. Li vaig agarrar temor als homes. No puc tindre parella. Estic en tractament psicològic. He intentat suïcidar-me en diverses ocasions", ha declarat.

La dona ha afirmat que el dia dels fets va renunciar a denunciar-lo perquè estava "molt drogada". Finalment, va prendre la decisió després de reconéixer la seua imatge a la televisió, quan els mitjans de comunicació reproduïen la seua imatge com a principal sospitós de la desaparició de Marta Calvo. "Ell va ser el meu client", ha afirmat hui amb rotunditat al jurat, reconeixent Palma com al culpable de la greu intoxicació que va patir fa dos anys. 

Experts en homicidis confirmen "un patró comú" de Palma amb les víctimes

La dona que ha testificat aquest dimarts va ser la primera de les presumptes víctimes de Jorge Ignacio Palma a Espanya, però l'última que va denunciar-lo. Els responsables d'homicidis de la Guàrdia Civil han explicat que inicialment només volia posar-los en coneixement els fets i que finalment la persuadiren del fet que els denunciara, tenint en compte la gravetat d'aquests i posant en el seu coneixement l'existència de més víctimes. La majoria d'aquestes, segons han explicat, es van posar en contacte amb els agents després de veure la imatge de Palma en els mitjans de comunicació. Altres, a més, van reconéixer la façana de l'habitatge de Manuel on residia el detingut. 

Els agents han confirmat l'existència d'un mateix modus operandi. "Sí, hi ha un patró comú de l'acusat amb les seues víctimes", han declarat. "Totes reconeixen que ell trau una quantitat important de cocaïna. Les convida, les anima a consumir. Quan li deien que no es mostrava insistent" han detallat. Segons el relat dels experts d'homicidis, Palma aprofitava els massatges per a introduir-les la droga i també dins la beguda que prenien, fins al punt que tres van perdre el coneixement després que les invitara a una copa. "La introducció de la droga en absolut és consentida", han afirmat els agents que els han declarat les dones.

L'advocat de l'acusació Juan Carlos Navarro, que representa a huit de les víctimes -dues d'elles mortals- ha destacat la importància de la declaració dels experts d'homicidis, perquè acrediten una coincidència entre les versions que les dones, que no es coneixen entre elles, traslladaren a la Guàrdia Civil.

Els forenses asseguren que la droga trobada en una víctima és una "dosi letal"

En la següent prova pericial els forenses han aprofundit sobre els efectes de la cocaïna. Han explicat les circumstàncies en què es produeix la mort per sobredosi, siga per afectació pulmonar, embòlia o parada cardíaca, i han relacionat la possibilitat "d'intoxicacions fulminants" quan l'estupefaent és de gran puresa, com els que es van recuperar de les presumptes víctimes de Palma. En aquest sentit, han confirmat que els nivells detectats en una de les dones que va perdre la vida, Lady Marcela, corresponen a una dosi letal.

Cal recordar que la droga recuperada dels cadàvers supera el 80% de puresa, un nivell allunyat del de la cocaïna adulterava que s'hi ven al carrer i que els lletrats de l'acusació han connectat amb la condició de narcotraficant de Palma, qui ha complit condemna per tràfic de drogues a Espanya i Itàlia.

Els metges han compartit la impressió que la droga que va subministra les xiques portava alguna substància addicional. Les víctimes que l'havien provada han relatat que allò que els va inocular Palma era "més potent": cinc d'elles van afirmar haver passat de la ingesta a la pèrdua del coneixement, sense passar per l'habitual fase eufòrica. Els forenses han descrit les víctimes patiren un quadre anestèsic que explica que tardaren hores a descobrir que tenien pedres dins el cos, i han compartit la sorpresa perquè la droga aguantara hores sense dissoldre's dins el cos, tot i la humitat de l'organisme, una circumstància que atribueixen a un producte desconegut.

Un dels forenses ha matisat que consideren la substància incorporada per a endurir la droga no és la causant de les reaccions, que atribueixen a l'estupefaent que es va administrar "Desconeixem quina altra substància pot haver-hi en aquesta droga, o en l'administració d'altres líquids, que va poder haver-se administrat a les víctimes", ha detallat.

El testimoni dels experts de l'Institut de Medicina Legal de València ha posat fi a la segona sessió del juí contra Juan Ignacio Palma. La Fiscalia demana 130 anys de presó i les acusacions particulars, la presó permanent revisable contra a l'acusat, a qui consideren responsable de l'assassinat consumat de tres dones, Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela, i de l'intent d'homicidi de huit més. Sempre amb el mateix modus operandi: la introducció a la força o per descuit de boles de cocaïna de gran puresa als genitals de les víctimes.

Un tribunal popular de set dones i dos homes determinarà la responsabilitat de Jorge Ignacio Palma i emetrà el veredicte el 15 de juliol.

També et pot interessar

stats