Com poden viatjar els joves debades en metro i tramvia?

La Generalitat expedirà un carnet personal, que haurà de sol·licitar-se en les oficines de Castelló, València i Alacant en una data encara per determinar

Un grup de joves caminen per l'andana en una parada del tramvia de la ciutat de València
Un grup de joves caminen per l'andana en una parada del tramvia de la ciutat de València / Metrovalencia

Els joves de fins a trenta anys, que podran viatjar debades en el transport públic que gestiona la Generalitat, és a dir, el metro, el tramvia i els autobusos, a partir del diumenge 9 d’octubre i fins a finals d’any, hauran de tindre un carnet personalitzat que acredite aquesta condició.

Aquest carnet eximirà els joves de pagar bitllet fins que complisquen els trenta-un anys i serà intransferible. L’edat en què podran començar a beneficiar-se d’aquesta gratuïtat encara no ha sigut concretada.

On demanar aquest carnet?

Els joves de Castelló podran sol·licitar aquest carnet en l’oficina del carrer de Carcaixent, 1. Per la seua part, en el cas del metro de València i el Tram d’Alacant la Conselleria de Mobilitat habilitarà un servei de cita prèvia en línia per a evitar el col·lapse de les oficines del metro i el tramvia davant el volum de peticions que es preveuen. La Generalitat encara no ha concretat la data en què estarà disponible la cita prèvia.

S’estima que aquesta iniciativa beneficiarà un milió i mig de ciutadans i que suposarà un estalvi de 135 euros. La Generalitat ha justificat aquesta mesura en el fet que la població jove és usuària habitual dels mitjans de transport públics. Aquesta mesura estarà vigent fins al 31 de desembre.

També et pot interessar

stats