L'Ajuntament de València estudia com estendre a l'EMT la gratuïtat del transport públic anunciada per Puig

Compromís veu amb bons ulls la mesura, que el PSPV dona per feta, però demana concretar si es pagarà amb diners municipals o de la Generalitat 

Un autobús de l'EMT de València, en una imatge d'arxiu
Un autobús de l'EMT de València, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez (PSPV), està convençuda que la gratuïtat del transport públic per a menors de 30 anys anunciada pel president Ximo Puig en les Corts podrà aplicar-se també en l'EMT. En principi, la mesura només afectava els serveis de Metrovalència, però la dirigent socialista al govern local dona per fet que la xarxa d'autobusos municipals s'hi podrà sumar perquè "hi ha voluntat política" tant des de la Generalitat com des de l'Ajuntament.  

Compromís, soci en la coalició municipal, veu amb bons ulls la iniciativa perquè és "de justícia", però recorda que falten alguns serrells per tancar. Per exemple, està per veure quina de les dues institucions es faria càrrec de la despesa: la corporació local o l'administració autonòmica, matisava dimecres el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi. I quedava a l'espera de veure quin és l'acord que planteja l'Autoritat Metropolitana del Transport (AMT) per a finançar la proposta.

En declaracions als periodistes dijous, Gómez ha defés la mesura —que entrarà en vigor el 9 d'octubre i s'allargarà fins a finals d'any— i ha remarcat que beneficiarà 145.000 usuaris. "Com a polítics hem de generar certeses, no incerteses per qüestions administratives o de partit", ha manifestat en relació amb les puntualitzacions llançades des de Compromís. 

Segons ha precisat la vicealcaldessa, ja ha mantingut contactes amb l'AMT per a abordar la mesura, i considera que "seria absolutament absurd que algú agafara el metro gratis i després haguera de pagar el bo de l'EMT".

També s'ha pronunciat al respecte l'alcalde de València, Joan Ribó, qui ha insistit en la voluntat municipal d'aconseguir la gratuïtat a l'EMT "segons els plantejaments del president de la Generalitat". "Estem treballant en la concreció de la proposta", ha afegit. 

També et pot interessar

stats