Així es veu des de l'aire la petjada de la lava del Cumbre Vieja

Cases engolides, infraestructures destrossades i un paisatge devastat acompanyen l'espectacular mur de magma que avança lentament cap a la mar

Imatges aèries de l'avanç de la lava

L'erupció del Cumbre Vieja, a La Palma, està deixant moltes imatges inoblidables i difícils d'imaginar dies abans d'aquesta catàstrofe natural. Entre elles les que han permés a vista de dron vore el desastre que la lava està provocant al seu pas. Des de l'aire es pot vore clarament com avança la columna de lava, que en el seu lent i inexorable camí cap a la mar destrossa cases, murs i tot tipus d'infraestructures. 

El volcà Cumbre Vieja va entrar en erupció diumenge al voltant de les 16:15 hores després de més d'una setmana en la qual s'han registrat milers de sismes a la zona.

Durant les últimes hores ha intensificat la seua activitat explosiva en les boques que es mantenen actives. Al llarg del recorregut s'ha engolit unes 200 cases, ha cobert un centenar d’hectàrees de terreny i ha obligat a evacuar 6.000 veïns.  

L'erupció pot allargar-se fins a mitjan desembre, és a dir, pot estar actiu fins a 84 dies. Així ho estima l'Institut Vulcanològic de les Canàries (Involcan), que calcula que l’erupció pot durar, com a mínim, 24 dies, encara que aquest període pot triplicar-se i arribar a les 84 jornades. L’erupció, que es va iniciar aquest diumenge, ha obligat a evacuar 5.700 persones de les poblacions pròximes i dels terrenys exposats al descens de les colades.

També et pot interessar

stats