El vent sacsa les comarques de l'interior de la Comunitat Valenciana

Xodos, la Torre d'en Besora i la Font de la Figuera han sofrit vents huracanats de més de 120 quilòmetres per hora

El vent sacseja les comarques de l'interior de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Per fi, sembla que l’hivern ha arribat per a quedar-se a la Comunitat Valenciana. Les comarques de l'interior són les més afectades pel temporal de vent i el fred, que ha afectat tradicions com la de Sant Antoni, però també l’obertura d’atraccions de fira o de circ.  Els camions que aquest dilluns arribaven a Barraques, a l'Alt Palància, estaven sacsejats per vents de fins a cent quilòmetres per hora. “Des d’Alacant i València fins ací, el vent és molt fort”, han assegurat els conductors, que han reconegut que utilitzar les carreteres amb aquestes ràfegues de vent era molt perillós. “Amb el cotxe, molt malament i per als camioners sense càrrega, encara pitjor”n'ha assegurat altre.

Mentrestant, a municipis com Viver o Barraques (Alt Palància), els carrers es trobaven deserts. El veïnat només ha eixit per necessitat, com fer la compra o passejar el gos, però no molt més. 

Per damunt dels 120 quilòmetres per hora, es consideren vents huracanats, i a Xodos s'ha enregistrat una ratxa de 132 quilòmetres per hora. No s’han quedat arrere la Torre d'en Besora (Alt Maestrat) i la Font de la Figuera (Costera), amb 130 quilòmetres per hora, mentre que més al sud, Xixona (Alacantí) ha arribat als 116. 

Però el temporal també ha arribat prop de la costa, com el Camp de Túria, amb ratxes de més de setanta quilòmetres per hora, i a platges com Cullera (Ribera Baixa) o Borriana (Plana Baixa), on han arribat als 89.

A les ciutats, el vent ha fet perillós caminar prop dels edificis i parcs. A Mislata (Horta Sud) han tancat els parcs i a Alcoi han suspés competicions esportives per ratxes que han arribat als 96 quilòmetres per hora.

També et pot interessar

stats