Arriba el vent i el fred de ple hivern amb la borrasca Gérard

El vent de ponent anirà guanyant força amb ratxes molt fortes a l’interior, però també a les comarques del golf de València

Vianants amb paraigües en una imatge d'arxiu
Vianants amb paraigües en una imatge d'arxiu / Alexander Khitrov

La borrasca Gérard entrarà aquesta setmana pel nord de la península Ibèrica, on deixarà pluges i una baixada considerable de les temperatures. Al nostre territori dominarà el vent de ponent, que anirà guanyant força progressivament al llarg del dia i que pot bufar amb ratxes molt fortes a l’interior, però també a les comarques del golf de València.

De fet, l’Aemet ja ha activat els avisos de nivell groc per forts vents, ratxes superiors a 70 quilòmetres per hora al litoral i als 80 o 90 a l’interior. En algunes poblacions superaran els 100 quilòmetres per hora, sobretot aquesta vesprada i aquesta pròxima nit. També s’alterarà molt la situació marítima.

Avisos Aemet per a aquest dilluns i dimarts
Avisos Aemet per a aquest dilluns i dimarts / Adrià Revert

I pel que fa a l’estat del cel, tindrem un dia de sol i pas de núvols, uns núvols que seran més abundants a l’interior de València i que poden deixar algun ruixat dèbil i dispers al Racó d’Ademús i els Serrans. Les temperatures baixaran, però encara es mantindran entre 17 i 19 graus a la costa. I més baixes a l’interior, entre 8 i 15.

Aquest dimarts tindrem de nou un dia de forts vents de ponent, amb avís taronja de l’Aemet per ratxes superiors a 100 quilòmetres per hora a l’interior de la província de València.

D’altra banda, tindrem sol i pas de núvols, que a l’interior deixaran alguns ruixats dispersos. La cota de neu començarà el dia molt alta, per damunt de 1.500 metres, però de nit baixarà a 700 i és que demà encara serà un dia no molt fred i a migdia es podrien fregar els 20 graus a la costa.

La nit de dimarts a dimecres és quan ens arriba la massa d’aire més freda i aquesta mateixa nit podríem tindre nevades dèbils a l’interior, més probables en comarques com la Plana d’Utiel-Requena i la Vall de Cofrents-Aiora. La cota de neu podria baixar a només 400 o 500 metres, però seran nevades dèbils.

Previsió de la setmana
Previsió de la setmana / Adrià Revert

Pel que fa a dimecres, serà un dia amb sol i núvols en general, però molt fred, fred de ple hivern, i amb fort vent.

També et pot interessar

stats