El vent deixa ferits, ratxes que arriben a 156 km/h i més de 400 incidències a la Comunitat Valenciana

El port de València i el de Sagunt han reobert el trànsit marítim durant les primeres hores de la vesprada després d'estar vora un dia tancats a causa del temporal

Arbre caigut a Riba-roja de Túria
Arbre caigut a Riba-roja de Túria / Consorci Provincial de Bombers de València
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 de novembre 2023 - 11:39 Actualitzat: 03 de novembre 2023 - 18:23

El fort vent que bufa des de dijous en tota la Comunitat Valenciana ha causat ferides a diverses persones, i ha generat més de 400 incidències durant la nit i al llarg de la jornada en diversos punts de la Comunitat Valenciana. Les ràfegues han arribat a 156 quilòmetres per hora a Xodos. A més de les complicacions que està suposant per a extingir l'incendi de Montitxelvo, el vent ha fet caure branques, senyals, pals de llum i planxes metàl·liques, i ha causat danys a les façanes per tota la Comunitat Valenciana.

Segons ha informat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), al carrer de Cadis de València un para-sol d'un restaurant va colpejar una dona de 22 anys i li va causar una contusió. La traslladaren en una ambulància convencional a l'Hospital La Fe. A més, al carrer de Joan d'Àustria, una altra jove de 22 anys va patir un traumatisme facial per la caiguda d'un senyal i la van evacuar en una ambulància convencional a l'Hospital General. I a l'avinguda Alacant d'Elx (Baix Vinalopó), una palmera va caure damunt d'un cotxe i va fer diverses contusions a la conductora. A la dona, de 45 anys, la traslladaren en una unitat SVB a l'Hospital General d'Elx. I per la vesprada, a Puçol (Horta) el CICU ha assistit un home ferit a qui li ha caigut damunt una porta gran en un camp de futbol de Puçol. L'home, de 47 anys, ha sigut assistit per l'equip sanitari d'una unitat de suport vital bàsic i, posteriorment, l'han traslladat per contusions a l'Hospital de Sagunt.

El Consorci de Bombers de València ha intervingut durant la nit a partir de 300 avisos relacionats amb el vent, mentre que els consorcis d'Alacant i Castelló a penes no han tingut avisos. Durant la nit, el vent ha deixat ratxes de 156 quilòmetres per hora a Xodos, 127 a Benafigos, 118 a la Torre d'en Besora, 117 a Xixona o 114 a Bunyol.

Aquest divendres, a la ciutat de València, continuen tancats els parcs i jardins envoltats de tanca i els set cementeris per a evitar riscos i prosseguir els treballs de neteja i revisió de les instal·lacions i l'arbratge. L'Ajuntament recomana evitar les zones arbrades i circular amb precaució per les voreres amb arbratge.

El temporal de vent ha deixat fins al migdia d'aquest divendres 26 arbres i tres palmeres caigudes a la ciutat. El Servei de Parcs i Jardins ha registrat fins ara 87 avisos i incidències, dels quals la majoria corresponen a branques i palmes que han caigut.

Juan Carlos Caballero, portaveu del govern municipal, ha explicat que, en el cas de les instal·lacions esportives, han quedat suspeses totes les activitats nàutiques, i les instal·lacions a l'aire lliure s'aniran reobrint progressivament, una vegada comprovat que l'estat d'ús és el correcte després del temporal, segons han informat fonts municipals.

Per la seua banda, el port de València ha tornat a reobrir el trànsit marítim vora les 14.30 hores, quasi 24 hores després de tancar-lo a causa del fort temporal, i vora les 16 hores ha fet el mateix el port de Sagunt, segons ha informat l'Autoritat Portuària de València en el seu compte de Twitter.

A Castelló de la Plana s'han registrat un total de díhuit intervencions pel vent durant el matí de divendres. A més, el parc del Pinar continua tancat fins a nou avís i el cementiri Sant Josep s'ha tancat temporalment. El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha informat de 43 incidències fins a les 16 hores.

També han restringit l'accés per a vehicles i vianants al carrer del Romaní des de la plaça de l'Espígol fins al carrer del Guitarrista Fortea per tasques de reparació al terrat d'un habitatge.

També et pot interessar

stats