Espanya continua en alerta per la borrasca Ciarán, amb tota la costa cantàbrica i gallega en roig

Astúries, Balears, Galícia i el País Basc estan en alerta roja per ones en el litoral de fins a 9 metres d'altura, i a més bufaran ratxes molt fortes de vent. La Comunitat Valenciana es troba en alerta taronja

Una dona s'enfronta a les fortes ratxes de vent del temporal Ciarán mentre camina per un carrer de Madrid
Una dona s'enfronta a les fortes ratxes de vent del temporal Ciarán mentre camina per un carrer de Madrid / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El temporal associat a la borrasca Ciarán, amb vents de fins a 100 quilòmetres per hora, a més de forta pluja, onatge i neu en punts del Pirineu, manté un dia més en alerta taronja o groga a l'extrem oriental del país i, sobretot, a la costa cantàbrica i gallega, que està en roig per risc extrem.

Astúries, Balears, Galícia i País Basc estan en alerta roja per ones en el litoral de fins a nou metres d'altura, i a més bufaran en aquelles comunitats ratxes molt fortes de vent, segons les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia en la seua pàgina web aquest divendres.

En taronja, amb risc considerable, es troben Andalusia, Balears, Castella-la Manxa, Catalunya i Comunitat Valenciana.

En nivell groc, amb risc inferior a l'anterior, es troben Aragó, Castella i Lleó, Múrcia, Navarra, La Rioja i Melilla. A última hora de la vesprada també Canàries activarà l'alerta groga per temporal marítim.

En zones de l'interior de la Comunitat Valenciana les ratxes de vent seran de fins a 100 quilòmetres per hora.

També seran molt forts en el prelitoral de Tarragona i a Andalusia oriental en punts d'Almeria, on arribaran fins a 90 quilòmetres per hora, igual que a Albacete i a Terol.

El vent bufarà també fort a Galícia i el País Basc, amb una intensitat entre 80 i 90 quilòmetres per hora, així com en zones muntanyenques de Burgos, Lleó i Palència.

Ones de tres metres a la Comunitat Valenciana

Es preveuen fenòmens costaners a més de l'extrem nord peninsular, al litoral de Girona, a Mallorca o a la costa andalusa oriental, amb ones de fins a quatre metres a Granada.

També hi haurà temporal marítim amb ones de fins a tres metres a la Comunitat Valenciana i a la ciutat autònoma de Melilla, mentre que Canàries activarà l'alerta a última hora de la vesprada per ones de fins a quatre metres a Lanzarote i la Palma.

Nevades a Osca i Navarra

Les pluges acumularan 40 litres per metre quadrat en dotze hores a l'interior de la Corunya i Pontevedra, a Galícia, i a més es preveuen nevades amb gruixos de 10 centímetres al Pirineu d'Osca i en el navarrés a partir de 1.200-1.300 metres.

També et pot interessar

stats