Veïns de Natzaret demanen agilitzar la posada en marxa de la ZAL i més ocupació

L'associació ha sol·licitat una reunió amb Sandra Gómez i explica que el 50% del barri està en atur, el triple que la resta de la ciutat

Vista aèria de la ZAL del port de València
Vista aèria de la ZAL del port de València / Europa Press

L'Associació de Veïns Natzaret ha sol·licitat una reunió amb la vicealcaldessa Sandra Gómez per a demanar-li que agilite la posada en marxa de la ZAL del port de València i cree ocupació, per a solucionar les altes taxes de desocupació que té Natzaret.

Els veïns han explicat que mostraran a la vicealcaldessa les dades on es reflecteix que quasi el 50% dels veïns del barri estan en atur, el triple que la ciutat. "Volem dir-li que el que han de fer els polítics són proposades per a crear ocupació i com més prompte millor perquè si no el barri es quedarà buit i cada vegada més pobre".

Han assegurat que la ZAL del port crearà 2.000 ocupacions. "Són molts llocs de treball, si la ZAL fora tan gran com el polígon Parc Sagunt II serien quasi els mateixos llocs que els que crearà la Volkswagen de Sagunt", han incidit.

A més han assenyalat que l'ocupació ha de ser una prioritat per als polítics, i sobretot "per a un barri amb tants problemes per als joves de trobar treball com el nostre, perquè l'esperança per als nostres joves, i per al futur del barri, és que tinguen ací al costat un lloc on poder treballar", han matisat.

Segons es reflecteix en el cens de Natzaret dels 4.350 veïns hi ha 3.020 actius en edat de treballar, i ací hi ha 1.375 aturats i 100 joves més que busquen la seua primera ocupació, a més han destacat que no hi ha cap persona que treballe en l'agricultura, la ramaderia o la pesca.

L'associació ha agraït els recursos que han presentat la Generalitat i el port davant el Tribunal Suprem per a evitar que la ZAL s'embosse.

També et pot interessar

stats